Sari la conținut

Secretul tinereții creierului: ce trebuie să faci în fiecare dimineață. Vlad Ciurea: Contează ENORM

Secretul tinereții creierului. O sănătate bună, o stare de spirit armonioasă, dorința de a trăi frumos nu sunt lucruri care se pot acumula printr-o rețetă magică. Nu există hapuri pe care să le înghiți și să își ofere o viață așa cum ai visat.

Secretul tinereții creierului: care e primul lucru pe care trebuie să îl faci în fiecare dimineață

Orice lucru pe care îl faci, orice gând are legătură cu starea ta de sănătate. Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, specialist în Neurologie,  a dezvăluit secretul tinereţii creierului.

Reputatul neurochirurg a declarat, în cadrul unui interviu la Antena 3 CNN, că starea de bine vine din tot ceea ce facem, încă de la prima oră a dimineţii.

„Să nu uităm optimismul! În primul rând trezire de dimineață. Oricât de târziu m-aș culca, mâine tot la 5:30 mă trezesc (…). La 6:30 încerc să părăsesc domiciliul, să plec spre serviciu. Trec prin Piața Victoriei. E liniște.(…)

Contează enorm deschiderea geamului cu primele raze de soare. Beau două pahare de apă de dimineață, la temperatura camerei. (…) Mănânci ceva. După aceea vine cafeaua ca un fel de răsfăț”, a spus Vlad Ciurea.

Potrivit acestuia, 6-7 ore de somn sunt suficiente la vârsta sa pentru a se reface creierul dar la un copil e nevoie de mult mai multă odihnă.

„Tot timpul spun că în bătrâni se spunea că ne culcăm cu găinile și ne trezim cu cântatul cocoșului. Ei știu foarte bine”, a mai spus medicul Alexandru Vlad Ciurea.

Vlad Ciurea s-a luptat cu depresia

Deși acum este mereu jovial și adeptul optimismului, profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit că s-a luptat cu depresia în urmă cu câţiva ani, timp de două luni.

Cunoscutul neurochirug a mărturisit că a fost o perioadă în care s-a autoeducat.

„M-am autoeducat. Am vorbit tare, dar m-am plimbat așa de nebun și așa am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate. Trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies!

Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos. Munca m-a scos din impas”, a dezvăluit Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel