Sari la conținut

Secretul unei vieți lungi și fără BOLI, dezvăluit de o fostă asistentă medicală, în vârstă de 101 ani

Edna Twivey, o femeie în vârstă de 101 ani, fostă asistentă medicală în Al Doilea Război Mondial, originară din Anglia, împărtășește ponturile sale pentru un trai îndelungat și fericit – printre care se numără și soțul ei mai tânăr, în vârstă de 90 de ani.

„Familia este totul, iar David este stânca mea. Dragostea pe care o avem ne menține pe amândoi tineri!”, a declarat femeia pentru NHS Lankarkshire.

Twivey și-a întâlnit soțul în urmă cu 60 de ani, în timp ce cei doi participau la un curs de dans scoțian în Londra.

De acolo, restul a fost istorie.

De asemenea, ea a apreciat personalul său local de asistență socială de la Stonehouse Lifestyle, un parteneriat de sănătate și asistență socială din South Lanarkshire, pentru că a ajutat-o să-și păstreze vigoarea.

Serviciul se străduiește să mențină persoanele în vârstă ocupate și lucrează pentru a le împiedica să se simtă singure.

Citeste si:

„Ca asistentă medicală toată viața mea profesională, și în timpul perioadelor de încercare din timpul războiului, m-am concentrat întotdeauna pe furnizarea de îngrijire”, a spus Twivey.

„Acum, lucrurile s-au schimbat. Sunt un beneficiar al sprijinului și beneficiez de reasigurarea suplimentară de a fi conectat la o comunitate din Strathaven și de aici, din Stonehouse.”

Iar viața lui Twivey pare să fie din ce în ce mai bună odată cu vârsta – a călătorit recent într-o croazieră în Scandinavia și plănuiește să plece luna viitoare într-o altă croazieră în Olanda.

A sărbătorit cea de-a 101-a aniversare

De asemenea, ea trăiește independent, sărbătorind recent de două ori cea de-a 101-a aniversare alături de prieteni și familie.

Prima ei sărbătoare, care a avut loc chiar de ziua ei de naștere, a avut loc cu familia în Newcastle, în timp ce a doua sărbătoare a avut loc cu comunitatea din Stonehouse, scrie Ny.

La cea de-a doua adunare a fost prezentă și o reprezentantă a regelui Carol al II-lea, locotenentul adjunct Janet Low.

Provizorul Margaret Cooper a fost unul dintre participanții la petrecere și l-a descris pe soțul lui Twivey ca fiind total „devotat” fostei asistente medicale.

„A fost o plăcere absolută să o cunosc pe Edna și o bucurie să pot petrece o parte din ziua ei specială alături de ea”, a spus ea. „A fost evident cât de apreciată este ea de toți utilizatorii de servicii și de personalul de la Stonehouse Lifestyles.

„David îi este absolut devotat, iar acest lucru a fost, de asemenea, minunat de văzut. Felicitări Ednei”.

Soumen Sengupta, care este director de sănătate și asistență socială pentru South Lanarkshire, i-a descris pe Twivey și pe soțul ei ca având o „poftă de viață” care este deosebit de „contagioasă”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.