vineri, august 12, 2022

Secția de Hematologie de la Fundeni, renovată din bani privați.  Coordonatorul proiectului „Spitale Publice din Bani Privați” este Codin Maticiuc. 

Etajul 7 al Institutului Clinic Fundeni a fost renovat printr-un proiect  al Asociației Metropolis fiind inaugurat astăzi, 1 august.

Printre cei prezenți s-au numărat: ministrul Sănătății, Alexandru RafilaOzan Tuncer – CEO Cosmopolis, Valer Hancaș – director de comunicare și corporate affairs Kaufland România și Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului “Spitale Publice din Bani Privați”. 

Te-ar mai interesa: 13 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

În Secția de Hematologie de la etajul 7 sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric. În prezent, într-un proces amplu de renovare este și secția de Nefrologiem, lucrările urmând a fi gata în septembrie.

Investiția totală a primei etape de renovare, care a adus modernizarea integrală a secției de Hematologie, este de 100.000 de euro.

Întregul palier al secției a beneficiat de dotare cu baie proprie a fiecărui salon, instalație electrică cu alimentare proprie și tablouri electrice noi, echipate modern, iluminat led, instalații sanitare noi, instalație termică refacută, radiatoare înlocuite, instalație de gaze medicale

Te-ar mai interesa: Se schimbă legea pentru concediul paternal și inde...

echipată cu rampe oxigen/aer de ultimă generație, pereți refăcuți și acoperiți cu PVC de înaltă calitate, cu aviz medical antibacterian și birouri și vestiare pentru personal renovate cu aceleași materiale ca în saloane.

În ce a constat renovarea

Secția de Oncologie Pediatrică, situată la etajul 7 al spitalului, beneficiază acum și de o instalație de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

În locul pereților îngălbeniți și scorojiți de vreme, acum avem pereți tratați antibacterian și pardoseli medicale de cea mai bună calitate. Pentru sporirea siguranței și confortului pacienților, saloanele au fost recompartimentate astfel încât să existe mai mult spațiu.

Au fost montate console medicale, bare de susținere a echipamentelor, sistem de apelare a asistentelor și prize pentru aer comprimat și oxigen.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

“Etajul 7 este etajul unde sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric. Niciun copil nu ar trebui să treacă prin atâta suferință. Renovarea secției pe care am inaugurat-o acum este un gest de normalitate.

Binele făcut împreună cu Cosmopolis vrem să fie un exemplu și un îndemn de mobilizare pentru toate companiile din România, că împreună, prin implicare, putem să facem bine și să nu mai fim nepăsători în fața suferinței”, a declarat Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Cele două companii au decis să se alăture acestui proiect deosebit de important, pentru a oferi o spitalizare modernă și un mediu mai prietenos pentru copiii bolnavi de cancer și pentru familiile acestora,

care trec prin momente dificile și au atâta nevoie de sprijin și de condiții optime de tratament, se arată într-un comunicat de presă transmis de fundație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private