marți, august 16, 2022

Șeful CNCAV, apel la populație: „Dragi români, aveți încredere în actul medical și în știință! Aveți încredere în Adevărații profesioniști din sănătate!”

Joi, 7 octombrie, a fost rândul lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorului Campaniei de Vaccinare să se imunizeze la Spitalul Militar Central cu cea de a treia doză de vaccin anti-covid. Acesta a făcut un apel la populație, cerându-le oamenilor să aibă încredere în personalului medical și să evite fake-news-urile.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...


Șeful CNCAV, apel la populație: „Dragi români, aveți încredere în actul medical și în știință! Aveți încredere în Adevărații profesioniști din sănătate!”

De asemenea, Gheorghiță a reamintit că, în Anglia, potrivit Public Health England, „125.000 de decese, 250.000 de internări și peste 24 milioane de infectări” au fost evitate datorită vaccinării.

„Dragi români, vă rog să înțelegeți mesajul nostru: avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră… Nu mâine, nu peste o săptămână, ci acum… Avem nevoie să ne fiți alături, să ne ajutați, să aveți încredere în noi.

Personalul medical a fost, este și va rămâne la datorie și după această pandemie care a schimbat vieți și a curmat destine.

Este păcat ca locul siguranței să fie umbrit de vocile celor care încurajează și rostogolesc teorii ale conspirației, fără fundament, fără baze științifice, dar care, prin modul de abordare, destabilizează opinii și generează nesiguranță și ezitare.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Aveți încredere în actul medical și în știință! Aveți încredere în Adevărații profesioniști din sănătate!

Este important să respectați și măsurile igienico-sanitare.

Vă rog să înțelegeți că doar prin vaccinare putem salva viețile semenilor noștri.

Ne uităm la restul țărilor cu sisteme de sănătate mult mai performante… aproape toate au fost depășite de numărul mare de cazuri în lipsa vaccinului. Astăzi, însă, situația s-a schimbat. Numărul de internări a scăzut semnificativ și mai important, numărul de decese este mult diminuat.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

În UK, institutul de sănătate publică transmite un mesaj clar și fără echivoc: vaccinarea a evitat peste 125.000 de decese, 250.000 de internări și peste 24 milioane de infectări!”

România este deja în scenariul în care se afla anul trecut Italia

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, este de părere că România este deja în scenariul în care se afla anul trecut Italia. Medicul a precizat că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate şi copleşite de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

(…) Este o situaţie extrem de complicată. Valul patru este agresiv şi este agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor, care generează într-un timp scurt un număr de cazuri. Și evident că pentru acest lucru, pentru a limita numărul de cazuri noi, avem nevoie pe de o parte de câteva lucruri.

Să respectăm regulile igienico-sanitare, să ne vaccinăm, în cazul în care avem simptome să rămânem acasă, să nu mai ieşim pe stradă cu gândul că avem o răceală, să stăm acasă, să ne testăm, să ţinem legătura cu medicul de familie şi să nu întârziem prezentarea la spital în cazul în care vedem că evoluţia nu ar fi cum ar trebui să fie”, a mai spus șeful CNCAV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private