Sari la conținut

Șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă, demis! Decizie tranșantă în scandalul momentului

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă a fost demis din funcție. Decizia a venit în urma accidentului în care un copil a fost rănit în holul primăriei.

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment”, anunță Nicușor Dan în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă, demis din funcție! Decizie tranșantă în scandalul momentului

Amintim că luni, 22 august, în holul de la intrarea principală a Primăriei a avut loc un accident. Un copil în vârstă de șase ani s-a cățărat pe o statuetă, care ulterior s-a prăbușit peste corpul băiatului. Copilul a suferit multiple traumatisme și a fost dus de urgență la spital.

În imaginile apărute marți se poate observa cum, la un moment dat, copilul s-a urcat pe soclul unei coloane decorative, de care a început să tragă, iar aceasta s-a desprins cu ușurință și s-a prăbușit peste el.

Referitor la starea băiatului, el a fost operat pe 24 august 2022 și starea lui de sănătate se îmbunătățește treptat.

Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, unde băiatul a fost dus în stare gravă, cu multiple traumatisme, a transmis că acesta „este monitorizat în continuare în secția de terapie intensivă de către echipa multidisciplinară”. „Vor fi continuate investigațiile biologice și imagistice în vederea stabilirii terapiei optime”, a precizat unitatea medicală.

Ce a transmis atunci  Primăria Capitalei

”Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme.

La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016”, a transmis luni Primăria Capitalei.

Instituția susține că va fi făcută o anchetă administrativă.

De asemenea, Poliția Capitalei a anunțat declanșarea unei anchete în acest caz.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: