Sari la conținut

Selecție naturală? BOGAȚII trăiesc mai mult decât SĂRACII chiar și când suferă de cea mai nemiloasă BOALĂ a secolului XX

O spun cercetătorii britanici, care au descoperit că oamenii cu bani, dar și multe griji pe cap, trăiesc mai mult decât săracii stresați.

“Combinația dintre sărăcie și stres este o adevărată bombă. Acești oameni au o rată a mortalității extraordinar de ridicată”, arată liderul studiului, doctorul Antonio Ivan Lazzarino de la College London.

Pe de altă parte, acesta a demonstrat că oamenii bogați expuși la același nivel de presiuni zilnice trăiesc mai mult, putând să tolereze mai bine stresul. Echipa de cercetători, care și-a publicat concluziile în Arhivele Medicinei Interne, în luna decembrie 2012, a examinat circa 66.000 de oameni din Anglia, de 35 de ani, în perioada 1994 și 2004.

Subiecții au fost întrebați despre slujba lor, dacă erau muncitori calificați sau manageri de top, de exemplu, dar și dacă au experimentat simptome de anxietate, depresie sau lipsa stimei de sine. La acel moment, niciunul dintre ei nu avea cancer sau boli de inimă.

Citeste si:

Opt ani mai târziu, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii stresați și săraci au murit mai repede. Ceilalți, mai avuți, s-au folosit de bani ca un soi de protecție între ei și stres. Mai mult, expertul Glyn Lewis, profesor de psihiatrie la Universitatea din Bristol din Anglia crede că oamenii din pătura de jos a societății au mai puține modalități de a combate stresul. Le lipsesc resursele de a merge la un spectacol de teatru, într-o excursie sau la un cabinet de masaj.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.