vineri, iulie 1, 2022

Laxativele pot fi nocive folsite pe termen lung, prin urmare îți propunem o metodă naturală pentru a-ți rezolva problema cu constipația și cu colonul iritat: semințele de in.

Majoritatea cazurilor de constipație sunt rezultatul unei diete sărace în fibre. Este foarte important să cunoști care sunt factorii ce îți pot afecta mișcările intestinale. Printre aceștia se pot număra călătoriile, schimbările de program sau de rutină, stresul, etc.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Însă poți îmbunătăți mișcările intestinale într-un mod foarte ușor și perfect natural. Acesta nu îți va afecta organismul așa cum o fac laxativele artificiale.  Nu trebuie decât să reții un lucru: semințele de in tratează constipația.

Compoziția de fibre și vitamine a semințelor de in au următoarele efecte benefice asupra tractului digestiv:

  • îmbunătățește motilitatea intestinală;
  • îndepărtează zgurii și toxinele;
  • crește peristalitatea;
  • normalizează echilibrul apă-sare;
  • învelișul mucoasei gastrice și accelerează vindecarea ulcerului;
  • neutralizează acțiunea iritanților.

Modalitate de administrare conform fitoterapeutului Ovidiu Bojor

Fitoterapeutul român Ovidiu Bojor recomandă consumarea semințelor de in întregi. Pentru adulți, doza zilnică este de 2 lingurițe de semințe întregi. Acestea trebuie spălate repede sub un jet de apă rece. Se pun apoi într-o cană cu apă și se lasă la hidratat timp de 2-3 ore. Se consumă atât apa, cât și semințele înmuiate, preferabil seara, înainte de culcare.

Te-ar mai interesa: Medicii avertizează: Accidentul de la Cernobîl a a...

Alte surse susțin că semințele întregi nu sunt digerate nici absorbite în organism. Dacă le măcinați, optați pentru o cantitate mică, doar cât intenționați să consumați o dată. Semințele de in măcinate trebuie consumate imediat, deoarece se oxidează foarte repede.

Consumul de semințe de in reduce riscul dezvoltării cancerului de sân. Și, dacă alegi să mănânci aceste semințe zilnic, vei scăpa de orice fel de boală inflamatorie (grație cantităților mari de acizi grași omega-3). Sistemul digestiv, cel respirator și cel urinar vor funcționa mult mai bine.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri despre Putin. Tatiana Fokina: De câte o...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private