luni, ianuarie 30, 2023

Semnal de alarmă tras de medici. Medicii specialiști atrag atenția asupra temperaturilor neobișnuit de ridicate din această perioadă. Aceștia spun că vremea foarte caldă favorizează circulația virusurilor, lucru ce duce la scăderea sistemului imunitar.

În mod normal, în ianuarie temperaturile medii ar trebui să fie negative în cea mai mare parte a țării, cu valori cuprinse, în general, sub 0 grade Celsius, dar temperatura maximă are valori de peste 18 – 20 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Te-ar mai interesa: Vitamina la care au deficit 60% dintre adulți și c...

Așadar, potrivit medicilor, temperaturile neobișnuit de mari pune presiune pe sistemul nostru imunitar, avertizează medicii. Aceștia spun că vremea foarte caldă favorizează circulația virusurilor, în condițiile în care țara noastră se află deja în plină stare de urgență medicală din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

De aceea, medicii epidemiologi ne sfătuiesc să ne ferim în continuare de aglomerație și să purtăm masca de protecție ori de câte ori este nevoie.

Numărul cazurilor de gripă atinge în această perioadă vârful epidemiei de gripă din țara noastră, atenționează medicii specialiști.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zicala ”gras și sănătos” e cât ...

Temperaturile neobișnuit de ridicate pun presiune pe sistemul imunitar

Iar faptul că în multe zone din județul Teleorman mercurul din termometre indică zile acestea chiar și 20 de grade Celsius nu este deloc benefic pentru sănătatea noastră.

Temperaturile ridicate favorizează circulația virusurilor, spun medicii epidemiologi. În aceste condiții, specialiștii ne recomandă purtarea măștii de protecție și evitarea, pe cât posibil, a aglomerațiilor.

Vestea bună venită din partea reprezentanților DSP Teleorman este aceea că numărul virozelor respiratorii, al gripelor și al pneumoniilor a stagnat în ultima perioadă în județul Teleorman, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: De ce apare pofta de murături în sarcină? Adevărul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private