Sari la conținut

Semnal de alarmă tras de Monica Pop: „Nu mai înşelaţi oamenii bolnavi şi necăjiţi”

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
vitamina care trebuie luata toata viata

Medicul Monica Pop trage un semnal alarmă în rândul pacienților care ajung să cadă victime unor medici falși ce ajung să profeseze în spitalele din România.

„În Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice (din Piata Lahovari) nu a existat niciodată vreun medic cu numele Florin Tiriac! Nu exista nici acum! Nicăieri!

Încetați cu escrocheriile, nu mai înșelați oamenii bolnavi şi necăjiți!

Chiar nu aveți niciun Dumnezeu cei care escrocați in halul ăsta si vă bateți joc de sănătatea oamenilor, ca sa câștigați voi bani murdari! Noroaie”, spune medicul oftalmolog Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

Câțiva confrați care au făcut aceasta meserie pentru bani, “jefuiesc” pacientii ca în codru.

Medicul Monica Pop nu se opreștte aici cu acuzațiile. Aceasta subliniază situația inadmisibilă în care s-a ajuns ca pacienții să plătească o consultație la Urgență cu 1000 de lei, cât este și în afară, deși salariile românilor nu sunt ca în afară.

”Unele clinici private: preț consultație imens: 1.100-1.300-1.500 sau peste 2.000 de lei. La Urgență! Unde poate ajunge nesimțirea? E legal dar moral deloc. Pacienții, tot români dintr-o țară săracă sunt.

Câțiva confrați care au făcut aceasta meserie pentru bani, “jefuiesc” pacientii ca în codru. Vreo facilitate? Nici vorbă! Nu le pasa ce sacrificii materiale fac bieții oameni în disperarea lor, crezând că acolo vor găsi vindecarea!

Adesea, departe de adevăr! E adevărat, nu-i obliga nimeni să meargă în privat, dar mai e adevărat şi că cei care au asemenea preţuri astronomice sunt şi din cei la care calitatea şi rezultatele actului medical lasă mult de dorit!

Multi îi țin si apoi tot la „stat” ajung! Mirajul cunoscut al mersului „în privat”, greșelile mediatice prin a prezenta mult şi exagerat mai ales cazurile negative din spitale, unii gazetari cu probleme grave de caracter, care mint, inventează şi gonflează îi determină pe cei bolnavi să nu mai aibă încredere în spitale, cabinete şi policlinici de stat, deși asigurații au gratuitate la consultații! În plus, ei nu știu că medicii buni, solicitați, cu rezultate deosebite au aceleași programări lungi și la privat și la stat.

Consultație pediatrie la privat – 1.200 de lei

Să mergi la un cabinet, clinică, medic privat, numai ca sa nu aștepți, e o gafă monumentală!

Peste tot in lume, inclusiv la noi, actul medical de urgentă (sunt liste cu afecțiunile de urgență din fiecare specialitate), e gratuit! La noi, unii „privați” dublează prețul! E inuman!

Mai ales când este vorba de pediatrie. E posibil ca o consultație obișnuită la un copil (si nu numai) sa coste 1200 lei iar daca părintele dorește programare repede, peste 2000???!!! E total IMORAL, elegant spus!

Nu mă refer doar la cineva care vrea mai repede, (diferența la cei în cauză fiind de 6-800 lei, inadmisibil) ci şi la urgențele grave şi cu adevărate care pot pune viața sau un organ în pericol! Nu o dată au venit urgenţe majore trimise de la ” privat”, după ce omul plătise acolo taxa de consultație de urgență! Cei care fac așa sunt medici, dar nu şi oameni!” a scris dr. Monica Pop pe contul său de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel