miercuri, octombrie 5, 2022

Potrivit unui nou studiu, autismul ar putea fi depistat la copiii care au mai puțin de șase luni.

Oamenii de ştiinţă americani au studiat chipurile mai multor bebeluşi, încă din primele zile de viaţă şi până la vârsta de trei ani. Astfel, s-a descoperit că în primele luni de la naştere, nou-născutul, diagnosticat ulterior cu autism, are o dificultate în a stabili contact vizual.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicină „Emory” din Atlanta au folosit tehnologii moderne pentru a detecta mişcarea ochilor nou-născutului atunci când acesta urmăreşte filmări cu interacţiuni umane.

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

Cea mai mică vârstă de la care s-a putut descoperi incapacitatea copilului de a urmări imaginile a fost de două luni.

„Este pentru prima dată când este posibilă detectarea unor semne ale autismului la o vârstă atât de mică”, a spus medicul Warren Jones.

Studiul a avut la bază 59 de nou-născuţi care aveau un risc crescut pentru autism, precum şi alţi 51 de copii cu un risc scăzut. Treisprezece dintre ei au fost diagnosticaţi cu tulburări comportamentale severe la vârsta de trei ani.

Oamenii de ştiinţă au revenit asupra datelor culese la începutul primelor luni de viaţă ale bebeluşilor şi au putut remarca la aceştia că au un contract vizual mult mai slab comparativ cu ceilalţi copii. „La copiii cu autism, contactul vizual se diminuează deja în primele şase luni de viaţă,” a mai declarat medicul Warren Jones. „Capacitatea de a diagnostica mai devreme autismul este un lucru extraordinar de important, deoarece ne permite să oferim asistenţă medicală pentru a diminua pe cât posibil efectele acestei afecţiuni, a declarat medicul Deborah Riby, din cadrul departamentului de psihologie al Universităţii din Durham.

Te-ar mai interesa: Roxana Alexandra a murit. Tânăra se temea mai mult...

Cercetătorii spun însă că sunt necesare noi cercetări pentru a utiliza această metodă de diagnosticare la o scară mai mare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private