Sari la conținut

Semne că ai arterele înfundate. Metode naturale de curățare a vaselor de sânge

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cunoașteți semnele arterelor înfundate? Dacă aveți o arteră înfundată, este posibil să nu știți acest lucru. Nu puteți simți o arteră înfundată, așa că mulți oameni nu știu că arterele lor sunt blocate până când nu se confruntă cu o urgență, cum ar fi un atac de cord.

Sistemul circulator este alcătuit din inimă și vasele de sânge, care sunt arterele, venele și capilarele. Mai exact, arterele sunt vasele prin care sângele circulă de la inimă către țesuturi cu oxigenul și nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului.

Cu toate acestea, atunci când circulația sângelui se deteriorează, țesuturile nu mai primesc oxigen și substanțe nutritive, ceea ce duce la apariția unor boli grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord precoce, deoarece arterele se înfundă cu colesterol sau plăci de calciu.

„Când se acumulează prea multă placă în interiorul unei artere, aceasta se înfundă și fluxul sanguin încetinește sau se oprește. Fluxul redus de sânge poate duce la „ischemie”, adică la un aport insuficient de oxigen către celulele organismului. Arterele periferice blocate în partea inferioară a corpului cauzează în principal dureri și crampe la nivelul picioarelor”, precizează The Texas Hearth Institute.

În continuare sunt câteva semne care indică artere înfundate și care trebuie observate imediat:

  • Apariția unor cute longitudinale la nivelul lobilor urechilor: acest simptom poate indica faptul că colesterolul blochează lumenul arterelor care alimentează inima, ceea ce reduce aportul de oxigen și face ca inima să lucreze intens, iar pereții să se îngroașe mult mai mult.
  • Arsuri sau greutate la nivelul gambelor: atunci când senzațiile neplăcute sunt resimțite după ce se merge pe distanțe scurte, este esențial să consultați un expert în sănătate, deoarece acesta poate fi un semn de varice în contextul blocării arterei femurale. Acest lucru se datorează faptului că vasele nu pot face față fluxului de sânge și acest lucru provoacă umflături și dureri.
  • Crampe la nivelul mușchilor gambei și al picioarelor: acesta este un simptom foarte frecvent care poate indica blocarea plăcii în arterele periferice. Atunci când nu este tratată, alimentarea cu sânge a membrului scade treptat, ceea ce poate duce la amputare.
  • Dureri în partea inferioară a spatelui: acest semn apare atunci când fluxul sanguin către coloana vertebrală este afectat, așa că trebuie atenuate munca sedentară sau leziunile care cresc sarcina.
  • Scăderea erecției la bărbați: în multe cazuri, plăcile de colesterol se depun în peretele arterei care alimentează sistemul genito-urinar, ceea ce poate reduce semnificativ alimentarea cu sânge a organelor genitale, afectând negativ relațiile intime.

Metode naturale de curățare a vaselor de sânge

Portalul La Vida Lucida evidențiază câteva alimente care ajută la curățarea naturală și rapidă a arterelor:

  • Grapefruit: conținând nutrienți precum pectine, vitamina C și fibre, acestea ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă.
  • Ceaiul verde: această infuzie naturală protejează celulele de îmbătrânirea prematură, crește elasticitatea și normalizează metabolismul colesterolului. Specialiștii recomandă consumul unei cești din această băutură sănătoasă de două ori pe zi, adăugând o felie de lămâie.
  • Merele roșii: conțin o cantitate mare de proantocianidină și antioxidanți naturali care ajută la reducerea colesterolului. Astfel, se recomandă să mâncați un măr după micul dejun și unul după prânz pentru a reduce absorbția substanțelor nocive în sânge.
  • Năut: conține fibre și fibre alimentare care absorb toxinele și substanțele nocive, permițând curățarea pereților arterelor.
  • Ulei de măsline extravirgin: acest tip de ulei conține aminoacizi valoroși, cum ar fi Omega-3 și Omega-6, care protejează vasele de sânge de deteriorarea plăcii și normalizează metabolismul carbohidraților.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel