miercuri, august 10, 2022

Ce este sarea? Sarea este un condiment care poate aromatiza alimentele și poate acționa ca un conservant. Este aproximativ 60% clorură și aproximativ 40% sodiu. Aproape toate alimentele neprelucrate –  legumele, fructele, nucile, carnea, cerealele integrale și alimentele lactate – sunt sărace în sodiu. Sarea pe care o mâncăm ajută la relaxarea și contractarea mușchilor, ajută la buna funcționare a impulsurilor nervoase și echilibrează mineralele și apa pe care o consumăm.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

De câtă sare aveți nevoie?

Corpul nostru are nevoie doar de o cantitate mică de sodiu. Ar trebui să obținem aproximativ 1.500 de miligrame din acesta în fiecare zi. Dar oamenii consumă în medie aproximativ 3.400 miligrame zilnic. Prea multă sare poate duce la un accident vascular cerebral, boli de inimă și hipertensiune arterială.

Dar de unde știi dacă consumi prea multă sare?

Ești balonat. Balonarea – atunci când stomacul se simte umflat sau strâns – este unul dintre cele mai frecvente efecte pe termen scurt de a avea prea multă sare. Îți ajută corpul să rețină apa, astfel încât se acumulează lichid suplimentar. Alimentele nu trebuie să aibă gust sărat pentru a fi bogate în sodiu. Sandvișurile, pizza, covrigi și supa din conserve pot fi surse surprinzătoare de sare.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Tensiunea arterială este mare. Există multe motive pentru care ați putea avea tensiune arterială crescută, dar unul ar putea fi prea mult sodiu. Modificarea tensiunii arteriale are loc prin rinichi. Prea multă sare îngreunează rinichii să scape de lichidul de care nu aveți nevoie. Ca urmare, tensiunea arterială crește.

Umflarea poate fi un semn de prea mult sodiu în corpul dumneavoastră. Părțile corpului precum fața, mâinile, picioarele și gleznele sunt cele mai susceptibile de a se umfla. Dacă sunteți mai pufos decât de obicei, aruncați o privire la cantitatea de sare pe care o mâncați.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Ești însetat. Dacă ți-a fost foarte sete în ultima vreme, ar putea fi un semn că mănânci prea multă sare. Când se întâmplă asta, te deshidratezi. Corpul tău scoate apă din celulele tale și s-ar putea să începi să îți fie foarte sete. Apa potabilă vă poate ajuta să neutralizați acea sare și vă poate împrospăta celulele.

Ai câștigat rapid în greutate. Când rețineți apă, s-ar putea să vă îngrașați. Dacă ați acumulat rapid câteva kilograme într-o săptămână sau chiar în câteva zile, o cauză ar putea fi prea multă sare.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP: Taurii sunt norocoșii zodiacului, leii s...

Dacă ați acumulat 2 kilograme într-o zi sau 4 kilograme într-o săptămână, analizați ce alimente ați consumat în ultimele zile și încercați să modificați dieta pentru a reduce aportul de sare.

Folosiți mult toaleta. Mai multă sare ar putea duce la mai multe călătorii la baie. Acest lucru se poate datora faptului că sarea vă poate face foarte sete, ceea ce vă poate încuraja să beți mai multă apă. Mai târziu, este posibil să trebuiască să mergeți la baie mai mult decât de obicei.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private