Categories: Stil de viaţă

Semne că partenerul și-a pierdut interesul față de tine. Lidia Fecioru: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Atunci când simți că partenerul tău se îndepărtează de tine într-o relație, această distanță poate fi dureroasă și poate aprinde unele temeri și nesiguranțe adânc înrădăcinate.

Poate că aveți pur și simplu sentimentul că ceva „nu este în regulă” cu partenerul dvs. Poate că ați observat că energia dintre voi doi s-a schimbat – și nu în bine.

„Dacă partenerul tău este fizic cu tine, dar ai senzația că este mental sau emoțional la 160 de kilometri distanță sau se simte zidit și nu puteți lua contact, este posibil ca el să fie închis energetic față de tine”, a declarat pentru HuffPost Lynsie Seely, terapeut matrimonial și familial. „Avem tendința de a ne închide ca mecanism de apărare atunci când nu știm cum să comunicăm ceea ce simțim, dar trebuie să rămânem implicați în situație”.

Nu vă mai simțiți ca o prioritate în viața partenerului

Anumite situații pot solicita uneori cea mai mare parte a atenției noastre – copii mici, un termen limită important la serviciu, un membru bolnav al familiei etc. Dar, în cea mai mare parte, tu și partenerul tău ar trebui să acordați prioritate nevoilor celuilalt și să vă sprijiniți unul pe celălalt mai presus de orice.

Dacă partenerul tău de cuplu își dedică o mare parte din timp și din energie muncii, unui nou hobby sau grupului de prieteni, fără să se întrevadă un final, ar putea fi un semn că s-a retras.

Potrivit Lidiei Fecioru, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea.

Lipsa romantismului

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului.

„Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Ați încetat să vă mai certați – și nu într-un sens bun.

Dacă fiecare dezacord dintre tine și partenerul tău pare să se termine cu un meci de țipete, este posibil să existe o dinamică toxică a relației. Dar atunci când cuplurile se ceartă corect (de exemplu, fără injurii, strigăte sau împotriviri), poate fi de fapt un semn că relația este sănătoasă. Așadar, atunci când partenerul dvs. nu mai are nici măcar dorința de a se certa, s-ar putea să fie din cauză că nu mai investește în relație.

„Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Atunci când încercați să vă conectați, vă ignoră încercările sau se îndepărtează.

Nu este nimic greșit să ceri ceea ce îți dorești într-o relație. La urma urmei, nu te poți aștepta ca partenerul tău să fie un cititor de gânduri. Acestea fiind spuse, dacă simți că îi ceri în mod constant partenerului tău de cuplu lucruri de bază, cum ar fi atenția și afecțiunea, iar aceste cereri sunt ignorate, ar putea însemna că s-a retras din relație.

Recent Posts

HOROSCOP chinezesc. Zodiile care fac bani până la sfârşitul primăverii

Astrologul Marian Golea a făcut o serie de previziuni pentru perioada următoare. Potrivit acestuia, se…

9 minute ago

Colegiul Medicilor Stomatologi cere eliminarea discriminărilor privind tratarea pacienţilor aflaţi în situaţii de urgenţă

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a solicitat Colegiului Farmaciştilor din România eliminarea tratamentului ”neunitar şi…

28 de minute ago

TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența…

48 de minute ago

Horoscop 10 mai cu Pavel Globa. Schimbări radicale pentru 3 zodii chiar la început de weekend

Horoscopul zilei de 10 ma, prezentat pe Pavel Globa. Este o zi în care ne…

o oră ago

Tragedie în lumea medicală. S-a stins din viață iubitul medic pediatru. „Ne înclinăm în fața amintirii sale”

Spitalul Județean Satu Mare este în doliu după trecerea în neființă a unui medic pediatru…

2 ore ago

Citeste si: