Sari la conținut

Semne care îți spun că nu ești pregătită pentru un maraton

Îți place să alergi și ți-ai îmbunătățit timpul și rezistența în ultimele săptămâni. Îți vine brusc ideea de a te înscrie la un maraton de 10 kilometri. Chiar dacă ai parcurs distanțe lungi de 2-3 kilometri și este bine să îți setezi un obiectiv este bine să fii realistă și să fii atentă la următoarele semne ale organismului.

  1. Antrenamentele trebuie să înceapă cu 20-26 de săptămâni înainte

Orice alergător profesionist se antrenează înainte de o cursă lungă. Dacă, însă, observi că în celelalte zile ai o gebră musculară severă și nu te poți mișca cum trebuie, înseamnă că mai ai de muncit înainte să participi la maraton

2. Nu ai chef de alergat

Suprasolicitare mușchilor te poate solicita și din punct de vedere psihic. Pur și simplu nu ai chef de alergat și cauți tot felul de scuze, ca să lipsești de la antrenamente. Maratonul este o probă fizică, dar și psihică. Dacă te accidentezi sau cazi la mijlocul cursei nu ai realizat nimic.

3.Ești accidentat

Dacă te accidentezi în timpul antrenamentelor, în timpul cursei principale îți vei înrăutăți condiția. Cel mai bine este să participi la maraton când ești în formă maximă

4. Încerci să alergi foarte mult din prima zi

Creșterea distanței de alergat trebuie să se facă gradat. Încearcă să crești procentul cu 10% și nu alerga azi 5 kilometri și mâine 2.

Dacă observi aceste semne trebuie să ai răbdare, să îi dai timp organismului să se ajusteze presiunii unui maraton. Cu siguranță mai devreme sau mai târziu vei putea participa la un maraton.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel