Sari la conținut

Semne ciudate care anunță tumorile cerebrale. Profesorul Vlad Ciurea: Să căutăm asistență medicală imediată dacă acestea apar

Doctor Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
obiceiul care crește riscul de AVC

Din cuprinsul articolului

O tumoare cerebrală este o creștere a celulelor din creier sau din apropierea acestuia. Tumorile cerebrale pot apărea în țesutul cerebral. De asemenea, tumorile cerebrale pot apărea în apropierea țesutului cerebral. Locațiile apropiate includ nervii, glanda pituitară, glanda pineală și membranele care acoperă suprafața creierului.

Tumorile cerebrale pot începe în creier. Acestea se numesc tumori cerebrale primare. Uneori, cancerul se răspândește la creier din alte părți ale corpului. Aceste tumori sunt tumori cerebrale secundare, numite și tumori cerebrale metastatice, notează MayoClinic.

Prin intermediul paginii sale de socializare, profesorul Vlad Ciurea lansează un semnal de alarmă asupra simptomelor tumorilor cerebrale pe care nu trebuie să le ignorăm.

Tumorile cerebrale pot avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi. Acestea pot provoca oboseală cronică, care poate face dificilă menținerea nivelului normal de activitate. Pot provoca, de asemenea, probleme cognitive, cum ar fi dificultăți de concentrare și de memorie.

Unul dintre simptome ar fi durerile de cap cu caracter cvasipermanent, ce pot perturba somnul și pot face dificilă efectuarea sarcinilor zilnice.

Simptomele tumorilor cerebrale

Aceste probleme pot afecta capacitatea unei persoane de a lucra, sau de a efectua sarcini zilnice, cum ar fi gătitul sau conducerea.

Diagnosticul tumorilor intracraniene, al leziunilor cerebrale în general, este unul foarte complex, care implică, pe lângă consultația de specialitate, o serie de investigații imagistice avansate, care oferă informații extrem de importante legate de tipul, dimensiunea și localizarea tumorii sau leziunii.

În concluzie, trebuie sa recunoaștem simptomele tumorilor cerebrale și să căutăm asistență medicală imediată dacă acestea apar. Detectarea timpurie și tratamentul adecvat pot îmbunătăți semnificativ prognosticul și calitatea vieții.

Nu uitați că este esențial să ne reamintim că orice îngrijorare legată de sănătate merită consultarea cu un medic de specialitate.

Niciun simptom nu ar trebui ignorat, mai ales dacă este persistent sau se înrăutățește!”, scrie medicul Vlad Ciurea pe o rețea socială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel