marți, decembrie 7, 2021

Desi nu este printre primele care ne vin in minte atunci cand ne gandim la nutrienti esentiali sanatatii, potasiul este una dintre substantele cruciale bunei functionari a organismului.

Din pacate, insa, nu toata lumea are un aport adecvat de potasiu. Un adult ar trebui sa primeasca cel putin 4,700 miligrame de potasiu zilnic, insa majoritatea abia daca primeste jumatate din aceasta doza, arata cifrele Institutului de Medicina al SUA. Dar cum iti dai seama ca aport tau de potasiu este sub limita normala? In continuare va prezentam cateva semne clare ale deficientei de potasiu.

Te-ar mai interesa: Șase simptome cheie ale variantei Omicron și modul...

Prea putine culori in farfurie

Daca farfuriile tale cu mancare sunt destul de simple din punct de vedere cromatic, asadar nu contin prea multe culori, inseamna ca alimentatia ta de zi cu zi este saraca in potasiu. Fructele si legumele, asadar alimente variat colororate, sunt cele mai bune surse de potasiu, iar o farfurie cat mai “colorata”, asadar cu fructe si legume variate, este echivalentul unei cantitati bune de potasiu.

Vesnic slabit si obosit

Daca te simti sleit de puteri si obosit pe o perioada mai lunga, desi nu ai niciun motiv plauzibil pentru aceasta stare, cel mai probabil suferi de o deficienta de potasiu. Fructele si legumele, surse bogate de potasiu, energizeaza organismul!

Te-ar mai interesa: Comunicat oficial Centrul de Control și Prevenire ...

Continuarea pe lyla.ro. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri