Sari la conținut

Semne de alarmă că ai nevoie de o detoxiere a colonului

cancer stomac
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cancer intestin

Detoxifierea colonului este esențială pentru starea generală de sănătate a întregului organism. Specialiștii susțin că dacă ai grijă de sănătatea colonului poți să scapi de stările de oboseală, de problemele digestive, afecțiuni cutanate, colită sau constipație dar și de multe alte probleme medicale. 

Principalele simptome ale funcționării greoaie a colonului sunt: apariția constipației și sindromul de intestin iritabil sau colita, așa cum este numit popular acest sindrom. Ambele probleme de sănătate pot fi însă prevenite. De aceea, este important să cunoști care sunt cauzele care duc la apariția constipației. Acestea sunt: consumul redus de apă din timpul zilei, o dietă săracă în fibre, sedentarismul, anumite medicamente, excesul de toxine, stresul, anxietatea sau chiar depresia sau existența unor dezechilibre hormonale în organism.

Remedii pentru constipație

Dacă vrei să elimini constipația trebuie să consumi cât mai multe fructe, legume, alimente bogate în fibre dar și să bei suficientă apă. De exemplu, alimente bogate în fibre sunt: orezul, mazărea, fasolea, cerealele integrale.

Totodată, specialiștii susțin că trebuie să eviți și alimentele care favorizează instalarea constipației. Mai exact, ar trebui să consumi în cantități mici sau deloc următoarele alimente: ciocolată, produse de patiserie, ceai de mentă, zahăr, carne.

Detoxifierea colonului de două ori pe an

Foarte importantă este detoxifierea colonului, de cel puțin două ori pe an. Și nu în ultimul rând nu abuza de laxative, pe termen lung acestea vor irita mucoasa stomacului. Cel mai bine este să întrebi medicul dacă să iei, pentru cât timp și în ce cantitate.

O altă problemă care îți poate da bătăi de cap dacă nu ai grijă să-ți detoxifici colonul este colita sau sindromul de intestin iritabil. Colita este de fapt o inflamare a mucoasei colonului care are ca manifestare apariția spasmelor și a crampelor abdominale, mai ales după masă. Este însoțită și de senzația de greață, constipație sau diaree, balonare, arsuri stomacale.

De multe ori, colita poate să apară din pricina acumulării în colon a toxinelor provenite de la dietele neechilibrate. Vestea bună este că aceasta se tratează și nu crește riscul de cancer de colon. De ajutor pentru colita sunt și remediile naturale, adică anumite ceaiuri. Mai exact, este indicat să consumi cea de mentă care ajută la ameliorarea spasmelor și care calmează tractul gatrointestinal.

Și ceaiul de mușețel este un aliat de nădejde fiindcă are proprietăți antiseptice, antibacteriene și ameliorează durerile date de colită. Totodată, specialiștii spun că bun este și ceaiul de fenicul deoarece reduce balonarea și diminuează gazele. Stai departe de dulciuri, alcool și fumat, dar și de alimente greu de procesat.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel