Sari la conținut

Semne de alarmă că ai putea avea cheaguri de sânge. Nu le ignora!

Cheagurile de sânge reprezintă o problemă de urgență, întrucât pot pune viața în pericol. Iată care sunt primele semne care ar trebui să te trimită la medic.

Cheagurile de sânge sunt mase de sânge care s-au transformat din lichid în semisolid. Acestea sunt foarte periculoase pentru organismul nostru, deoarece pot fi purtate în fluxul sangvin și pot bloca organe importante, precum inima sau creierul.

Factori de risc:

  • stil de viață sedentar, perioade lungi de stat în pat
  • consumul unor contraceptive
  • istoric familial de tulburări circulatorii
  • obezitate
  • fumat
  • vârstă îmaintată

Semne care ar putea indica cheaguri de sânge

Schimbări de dispoziție

Simptome precum iritabilitatea și confuzia, însoțite de halucinații sau convulsii pot indica faptul că ceva nu este în regulă și chiar o posibilă tromboză arterială în creier.

Acest lucru se întâmplă atunci când un cheag de sânge blochează fluxul regulat de oxigen și glucoză, făcând ca creierul să nu funcționeze corect, scrie Doza de Sănătate.

Oboseală

Prezența unui cheag de sânge în organism activează mecanismele de apărare. Astfel, corpul poate fi suprasolicitat, ceea ce poate duce la oboseală sau epuizare. Cauzele simptomelor asociate oboselii tind să fie greu de identificat, drept pentru care trebuie să ținem cont și de alte posibile semnale de alarmă care ar putea indica formarea cheagurilor de sânge.

Febră

Când aveți un cheag de sânge și acesta intră în sânge, poate provoca febră. Acest lucru este adesea însoțit și de alte simptome, precum transpirație, tremurături, migrene, deshidratare, slăbiciune corporală și pierderea poftei de mâncare.

Vene umflate

Venele umflate nu provoacă complicații sau probleme majore. Totuși, dacă un cheag exercită presiune asupra unui vas de sânge, crește riscul de rupturi interne, roșeață sau vânătăi. Tromboza venoasă a picioarelor poate fi o cauză a apariției varicelor.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel