duminică, ianuarie 29, 2023

Cheagurile de sânge reprezintă o problemă de urgență, întrucât pot pune viața în pericol. Iată care sunt primele semne care ar trebui să te trimită la medic.

Cheagurile de sânge sunt mase de sânge care s-au transformat din lichid în semisolid. Acestea sunt foarte periculoase pentru organismul nostru, deoarece pot fi purtate în fluxul sangvin și pot bloca organe importante, precum inima sau creierul.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Factori de risc:

  • stil de viață sedentar, perioade lungi de stat în pat
  • consumul unor contraceptive
  • istoric familial de tulburări circulatorii
  • obezitate
  • fumat
  • vârstă îmaintată

Semne care ar putea indica cheaguri de sânge

Schimbări de dispoziție

Simptome precum iritabilitatea și confuzia, însoțite de halucinații sau convulsii pot indica faptul că ceva nu este în regulă și chiar o posibilă tromboză arterială în creier.

Acest lucru se întâmplă atunci când un cheag de sânge blochează fluxul regulat de oxigen și glucoză, făcând ca creierul să nu funcționeze corect, scrie Doza de Sănătate.

Oboseală

Prezența unui cheag de sânge în organism activează mecanismele de apărare. Astfel, corpul poate fi suprasolicitat, ceea ce poate duce la oboseală sau epuizare. Cauzele simptomelor asociate oboselii tind să fie greu de identificat, drept pentru care trebuie să ținem cont și de alte posibile semnale de alarmă care ar putea indica formarea cheagurilor de sânge.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

Febră

Când aveți un cheag de sânge și acesta intră în sânge, poate provoca febră. Acest lucru este adesea însoțit și de alte simptome, precum transpirație, tremurături, migrene, deshidratare, slăbiciune corporală și pierderea poftei de mâncare.

Vene umflate

Venele umflate nu provoacă complicații sau probleme majore. Totuși, dacă un cheag exercită presiune asupra unui vas de sânge, crește riscul de rupturi interne, roșeață sau vânătăi. Tromboza venoasă a picioarelor poate fi o cauză a apariției varicelor.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private