
Semne de alarmă că ai rezistență la insulină. Ce îți apare pe gât

Rezistența la insulină este o afecțiune metabolică care se caracterizează prin incapacitatea organismului de a răspunde adecvat la insulină. Aceasta poate duce la niveluri crescute ale glicemiei și, în cele din urmă, la diabetul de tip 2.
Insulina este un hormon produs de celulele beta din pancreas care are un rol important în metabolismul glucozei. Este responsabilă pentru a permite celulelor din organism să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Insulina ajută, de asemenea, la controlarea nivelului de glicemie prin stimularea celulelor musculare și grase să absorbă și să stocheze glucoza, dar și prin inhibarea ficatului de a produce și elibera glucoză în sânge.
Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...
Insulina este secretată în sânge atunci când nivelul glicemiei este ridicat, cum ar fi după mese. Acest lucru ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge și la menținerea unui nivel sănătos.
În cazul în care organismul nu poate produce suficientă insulină sau celulele nu pot utiliza eficient insulină, poate apărea rezistența la insulină și poate duce la diabet de tip 2.
Stadiile rezistenței la insulină sunt:
Simptomele rezistenței la insulină pot fi subtile și pot include oboseală, sete crescută și nevoia frecventă de a urina. Pe măsură ce afecțiunea progresează, pot apărea simptome precum pierderea în greutate, tăieturi sau zgârieturi persistente și probleme de vedere.
Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...
Există mai multe semne și simptome ale rezistenței la insulină care pot fi observate pe piele sau care pot modifica aspectul fizic al unei persoane. Unele dintre acestea includ:
Analizele care se fac pentru a depista rezistența la insulină pot include:
„Pacienții cu rezistență la insulină ar trebui să țină o dietă sănătoasă, bogată în legume și proteine și să evite alimentele bogate în carbohidrați și grăsimi nesaturate. De asemenea, activitatea fizică regulată poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea evoluției către diabet,” a precizat dr. Jane Smith, endocrinolog, medic endocrinolog.
Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.