Sari la conținut

Semne de avertizare precoce de cancer. Tu ştii care sunt ?

Când vine vorba de cancer, nimeni nu vrea să fie prins cu garda jos. Din păcate, foarte mulţi oameni sunt surprinşi când aud că încep să apară semnele cancerului, când simtomele s-au manifestat tot timpul. Pentru că pentru o mai bună vindecare este nevoie de un diagnostic cât mai timpuriu, iată câteva semne de detectare a cancerului.

 

Oboseală acută

Dat fiind programul încărcat al oamenilor oboseala nu ar trebui să fie un simtom, însă dacă este nevoie de foarte multe ore de somn pentru ca un om să îţi îndeplinească sarcinile, atunci este un semn de alarmă. Societatea Americană de Cancer a raportat că acesta ar fi un semn pentru leucemie, cancer la colon sau la stomac.

 

Stare febrilă, dar în parametrii normali

Febra mică înseamnă ca temperatura corpului să fie între 37.6 şi 38.2. Asta mai înseamnă că în organism există numeroase infecţii. Ba mai mult poate fi un semn al bolii Hodgkin’s , leucemie sau limfom . Pentru că un semn ca ăsta prevesteşte cancerul este bine să ne facem un control regulat.

 

Probleme la înghiţire

În afară de probleme la înghiţire , alte semne care nu pot fi ignorate sunt buzele crăpate care se vindecă foarte greu, durerile de gât care nu trec sau sunt recurente, răguşală persistentă, sângerare sau dureri ale maxilarului care nu pot fi explicate. Conform Institutulu Naţional de Sănătate, aceste semne arată cancer la nivelul gâtului, esofagului sau a limbii.

 

Scădere inexplicabilă în greutate

Dacă scăderea în greutate nu este rezultatul dietelor, exerciţiilor fizice sau alte schimbări ale stilului de viaţă atunci există o problemă. Societatea Americană de Cancer spune că acestui simtom îi sunt associate cancere la plămâni, esofag, pancreas, stomac sau alte probleme mul mai grave.

Dacă se observă schimbări ale organismului fără vreo explicaţie raţională, primul lucru indicat este consultul medicului sau specialistului.

 

Ana Maria Niţu

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel