Sari la conținut

Semne mai puțin cunoscute de cancer pulmonar care adesea trec neobservate sau sunt confundate cu afecțiuni mai puțin severe

radiografie
Sursă foto: E-health
Cat de des se poate face radiografia la plamani

Cancerul pulmonar este o problemă serioasă de sănătate, fumatul fiind cel mai recunoscut factor de risc. Cu toate acestea, există semne mai puțin cunoscute de cancer pulmonar care adesea trec neobservate sau sunt confundate cu afecțiuni mai puțin severe. Conștientizarea acestor simptome neobișnuite poate ajuta la detectarea precoce și poate salva vieți.

Semne mai puțin cunoscute ale cancerului pulmonar

Iată câteva semne mai puțin cunoscute ale cancerului pulmonar pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată:

1. Infecții respiratorii recurente

Crize frecvente de pneumonie, bronșită sau alte infecții respiratorii ar putea indica o problemă pulmonară subiacentă, inclusiv cancerul pulmonar. Infecțiile persistente care nu răspund la tratamentul obișnuit trebuie evaluate de un profesionist din domeniul sănătății.

2. Pierdere în greutate inexplicabilă

În timp ce pierderea în greutate este adesea asociată cu mai multe afecțiuni, pierderea în greutate inexplicabilă și neintenționată poate semnala uneori un stadiu avansat de cancer pulmonar. Dacă observați o scădere semnificativă a greutății fără niciun motiv aparent, este esențial să consultați un medic.

3. Dureri de umăr sau partea superioară a spatelui

Cancerul pulmonar poate provoca uneori disconfort în zona umărului sau a spatelui. Această durere poate fi atribuită presării tumorii asupra nervilor din jur sau din cauza răspândirii cancerului la țesuturile din apropiere.

4. Degetele Clubbing

Degetele Clubbing apar atunci când vârfurile degetelor devin mărite și unghiile se curbează în jos. Deși poate rezulta din diverse probleme de sănătate, degetele clubbing pot fi, de asemenea, un semn de avertizare timpurie al cancerului pulmonar.

5. Simptome neurologice

durere cap
sursă foto: arhiva doctorulzilei

În unele cazuri, cancerul pulmonar se poate răspândi la creier, ducând la simptome neurologice precum dureri de cap, convulsii sau modificări ale abilităților cognitive. Aceste simptome ar trebui investigate în continuare, mai ales dacă există antecedente de cancer pulmonar.

6. Oboseală și slăbiciune

Oboseala și slăbiciunea persistentă, chiar și după odihnă adecvată, pot fi un simptom al cancerului pulmonar. Oboseala legată de cancer poate fi debilitantă și nu trebuie ignorată.

7. Răgușeală sau modificări ale vocii

Dacă vocea ta devine persistentă răgușită, s-ar putea datora unei tumori care afectează corzile vocale. Acest simptom, mai ales dacă este însoțit de alte probleme legate de plămâni, ar trebui verificat de un profesionist din domeniul sănătății.

8. Dureri osoase

Cancerul pulmonar se poate răspândi la oase, ducând la dureri osoase localizate sau generalizate. Dacă aveți dureri osoase inexplicabile, în special în coaste, spate sau șolduri, este esențial să o evaluați de către un medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel