luni, iunie 27, 2022

Lăsarea nivelului de colesterol netratat poate duce la ischemie critică la nivelul membrelor – limitarea severă a fluxului de sânge către picioare. Totuși, acest lucru nu se întâmplă fără ca corpul tău să sune alarma. Un expert a împărtășit simptomele „grave” care ar putea semnala că nivelul colesterolului a devenit fatal.

„Colesterolul lipidic de joasă densitate (LDL) este cunoscut sub numele de „colesterol rău deoarece cantitățile mari din sânge provoacă blocaje în artere și cresc riscul de apariție a problemelor cardiace sau a unui accident vascular cerebral”, a spus dr. Rodney Foale, consultant cardiolog la Clinica Harley Street, parte a HCA Healthcare UK. De aceea, este important să vă mențineți nivelurile sub control, deoarece starea poate evolua spre alte probleme.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Această condiție potențial „fatală” ar putea atrage atenția asupra problemei de bază – niveluri ridicate de colesterol în sânge.

El a continuat: „Ischemia critică a membrelor apare dacă fluxul de sânge către picioare devine sever restricționat.”

Cu toate acestea, acest lucru nu are loc fără apariția simptomelor.

Deoarece afecțiunea este declanșată de fluxul sanguin redus la picioare, aceasta este zona în care pot fi observate simptomele.

Dr. Foale a enumerat simptomele ischemiei critice ale membrelor:

  • O durere arzătoare severă în picioare și game, care continuă chiar și atunci când vă odihniți
  • Pielea ta devine palidă, strălucitoare, netedă și uscată
  • Răni și ulcere (răni deschise) pe picioare, iar picioarele nu se vindecă
  • Pierderea masei musculare in picioare
  • Pielea de pe degetele de la picioare sau de la membrele inferioare devine rece și amorțită, devine roșie și apoi neagră și/sau începe să se umfle și să producă puroi mirositor, provocând dureri severe (gangrenă).

Expertul a adăugat: „O angioplastie sau o grefă by-pass este de obicei tratamentul recomandat, totuși, în unele cazuri, poate fi necesară amputarea sub genunchi.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Dacă credeți că dezvoltați simptome de ischemie critică a membrelor, ar trebui să contactați urgent medicul dumneavoastră pentru diagnostic.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private