miercuri, octombrie 27, 2021

Toate femeile cunosc semnele comune ale sarcinii. Lipsa unei menstruații, sâni sensibili și oboseala constantă. Care sunt, totuși, semnele timpurii ale sarcinii?

Conform Healthline, există simptome mai puțin

comune. Acestea se manifestă la început și multe femei nu le recunosc drept semnele timpurii ale sarcinii. Cu toate acestea, ele sunt resimțite de multe femei însărcinate și este bine să le cunoști.

  1. Secreții vaginale specifice sarcinii. Cu toate că  multe femei experimentează secreții vaginale, cele asociate cu sarcina sunt diferite. Ele au o consistență lipicioasă, de culoare albă sau gălbenă. Nivelul crescut de hormoni și fluxul de sânge al vaginului sunt cauzele acestei secreții.
  2. Corpul tău va avea o temperatură mai crescută. După ovulație, este normal ca temperatura corpului tău să fie ridicată pentru o

    perioadă. Cu toate acestea, dacă observi că temperatura ta nu își revine la normal timp în decursul a două saptămâni, sau mai mult, este posibil să ai un simptom timpuriu de sarcină.

  3. Dureri de cap, crampe și urinare frecventă. Modificarea nivelului de hormoni poate cauza dureri de cap. Mai mult de atât, poți simți dureri asemănătoare cu cele ale menstruației și este probabil să urinezi frecvent. Acest lucru se întâmplă din cauză că uterul tău se mărește și pune presiune pe vezica urinară.
  4. Stări de amețeală. Nu este neobișnuit șă simți amețeală în prima parte a sarcinii. Stările de amețeală

    sunt cauzate de tensiunea scăzută și vasele de sânge dilatate.

  5. Ai putea avea o ”menstruație falsă”. Unele femei vor sângera ușor sau vor observa pete asemănătoare menstruației la începutul sarcinii. Aceasta este sângerarea de implantare a ovulului fertilizat în interiorul uterului. Cu toate acestea, cere sfatul medicului dacă sângerarea este abundentă, întrucât acest simptom poate semnala probleme mai grave în timpul sarcinii.
  6. Vei simți gust de metal. Creșterea de estrogen și progesteron din timpul sarcinii pot cauza modificări ale gustului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri