Sari la conținut

Semnul bizar care poate anunța un AVC cu câteva zile înainte

ameteala
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Un semn prevestitor de AVC (accident vascular cerebral) poate apărea cu câteva zile înainte, dar majoritatea oamenilor îl ignoră. Există mai multe semne și simptome asociate cu un accident vascular cerebral (AVC), iar vertijul reprezintă unul dintre acele simptome mai puțin cunoscute, dar nu mai puțin semnificative.

Deși majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu semnele clasice ale unui AVC, precum căderea feței, slăbiciunea la nivelul brațului și vorbirea neclară, este important să recunoaștem și alte indicii, iar vertijul este printre acestea.

Vertijul este caracterizat de senzația de rotire a mediului înconjurător și poate duce la o stare de dezechilibru. Este esențial să înțelegem că acest simptom nu ar trebui ignorat, chiar dacă pare să treacă în timp. Episoadele recurente de vertij pot indica prezența unei afecțiuni medicale serioase și ar trebui evaluate de un profesionist medical.

Este important de menționat că vertijul nu este același lucru cu amețeala obișnuită. Amețeala poate fi descrisă ca o senzație de slăbiciune sau instabilitate, în timp ce vertijul este mai specific asociat cu senzația de mișcare rotativă.

Vertijul poate fi declanșat de diverse cauze, inclusiv problemele la nivelul urechii interne (cum ar fi vertijul de mișcare sau sindromul Meniere), tulburări ale nervilor sau ale creierului, anumite medicamente sau probleme cu circulația sângelui. Este adesea însoțit de simptome precum greața, vărsăturile, transpirația excesivă și pierderea echilibrului.

Semne prevestitoare de AVC

O clinică medicală  Londra subliniază importanța conștientizării simptomelor asociate unui AVC și acțiunii rapide. Un AVC poate debuta brusc, dar uneori pot apărea semne prvestitoare, cum ar fi durerile de cap, amorțeala sau furnicăturile cu câteva zile înainte. Solicitarea imediată a ajutorului specializat în cazul acestor simptome poate îmbunătăți șansele de recuperare.

Ignorarea vertijului nu este recomandată, deoarece acest simptom poate fi un predictor al unui AVC. Alte semne care ar putea apărea înainte de un AVC includ paralizia unei părți a corpului, pierderea bruscă a vederii, vărsături, amorțeală, confuzie, dificultăți în înțelegerea vorbirii altora, probleme cu echilibrul și coordonarea, precum și dificultăți în înghițire (disfagie). Este crucial să fim conștienți de aceste semne și să căutăm asistență medicală imediată pentru evaluare și tratament adecvat.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel