joi, mai 6, 2021

Studiile reprezentând detectarea cancerului au ajuns într-un nou nivel. Ultima cercetare a scos în evidență faptul că se poate afla cu mult înainte dacă sunteți predispuși la această afecțiune.

Un grup

de cercetători de la Northwestern colaborare cu specialiștii de la Harvard au ajuns la concluzia că orice formă de cancer se poate prezice chiar și cu 13 ani înainte de stadiul de început al bolii. Semnele sunt reprezentate de modificările semnificative la nivelul organismului care semnalează dezvoltarea celulelor canceroase. Acest lucru are legătură cu uzura telomerilor, segmente din ADN situate la extremitatea cromozomilor. Cercetătorii au descoperit că toți cei care au făcut cancer au avut telomerii mai scurți decât ar trebuie să fie. “Înțelegerea acestui model poate însemna că acesta poate

să fie un biomarker de predicție al cancerului”, a spus doctorul Lifang Hou, unul dintre principalii autori ai studiului.

Studiul a fost realizat într-un interval de timp de 13 ani, pe un eșantion de 792 de persoane. 135 dintre aceștia au fost diagnosticați cu diferite forme de cancer. Vorbim aici de leucemie, cancer de piele, plămân, leucemie sau prostată.

Ultimele stiri

Parteneri