Sari la conținut

Semnul precoce al cancerului de ficat care poate apărea atunci când mănânci

Cancerul hepatic nu este întotdeauna însoțit de semne de avertizare. Cu toate acestea, un expert a împărtășit că un semn „timpuriu” ar putea apărea în timpul meselor. Iată cum să îl depistați.

Lisa Jacques, asistentă medicală specializată în cancer la Perci Health, a declarat: „Cancerul de ficat nu are întotdeauna simptome, iar atunci când are, acestea pot fi greu de depistat.

„Dacă există simptome, acestea sunt aceleași, indiferent dacă cancerul hepatic a început în ficat (cancer hepatic primar) sau dacă cancerul s-a răspândit în ficat din altă parte a corpului (cancer hepatic secundar).”

Medicul Joseph Ambani a explicat că un semn poate apărea „devreme” în cursul bolii descurajatoare.

Ambani a spus: „Nu este o problemă: „În general, persoanele care trăiesc cu cancer la ficat se vor trezi că își pierd pofta de mâncare sau că nu mai pot mânca la fel de mult ca înainte din cauza disconfortului abdominal sau a grețurilor.

„În plus, cei afectați de această boală pot constata că până și consumul unor cantități mici de mâncare provoacă dureri și disconfort în zona stomacului.”

Semnul precoce al cancerului de ficat care poate apărea atunci când mănânci

Prin urmare, schimbările în pofta de mâncare ar putea ajuta la trasarea semnalelor de alarmă și la alertarea afecțiunii grave.

Cu toate acestea, expertul a explicat că acest semn ar putea fi declanșat de multe alte probleme de sănătate, scrie Express.

Acest lucru face ca conștientizarea altor simptome să fie în prim-plan, cu 10 semne care merită să fie cunoscute, a adăugat Ambani.

Acesta a declarat: „Semnele comune de avertizare timpurie includ durerea abdominală, pierderea inexplicabilă în greutate, pierderea poftei de mâncare, icterul (îngălbenirea pielii și a ochilor), un abdomen mărit din cauza acumulării de lichid (ascită), dificultăți de respirație, oboseală sau slăbiciune și greață sau vărsături.

„Pentru a identifica un potențial cancer de ficat, acordați o atenție deosebită semnelor de avertizare ale corpului dumneavoastră.”

În ciuda faptului că aceste simptome sunt considerate unele dintre semnele cheie ale cancerului de ficat, ele pot fi foarte „comune”, a explicat Jacques.

Asistenta a adăugat: „Aceste simptome pot fi cauzate de afecțiuni care nu sunt cancer.

„Așadar, faptul că aveți aceste simptome nu înseamnă că aveți neapărat cancer la ficat.

„Este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie despre aceste simptome sau despre orice alte simptome care vă îngrijorează.

„Dacă acestea sunt cauzate de cancer, depistarea cancerului mai devreme înseamnă că acesta este mai ușor de tratat.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel