marți, decembrie 6, 2022

Cancerul poate apărea în orice parte a corpului, inclusiv în gură. Cancerul oral, cunoscut și sub numele de cancer de gură, este al șaselea cel mai frecvent cancer la nivel mondial, dar în Marea Britanie este mult mai puțin frecvent decât altele. Cancerul bucal este orice cancer care se dezvoltă într-o parte a gurii, cum ar fi pe limbă, în interiorul obrajilor, pe buze, gingii sau cerul gurii. Simptomele apar în diferite locuri în gură și provoacă o serie de simptome.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

Unul dintre aceste simptome este o limbă amorțită, spune NHS; o amorțeală inexplicabilă sau persistentă în limbă sau buză ar putea fi un simptom al afecțiunii.

Alte simptome includ ulcere bucale care sunt dureroase și nu se vindecă în câteva săptămâni, alături de umflături inexplicabile și/sau persistente în gură sau pe gât care nu dispar.

În plus, dinții slăbiți sau alveolele care nu se vindecă după extracție în mod inexplicabil sunt, de asemenea, avertismente despre ceva greșit.

Cu toate acestea, nu toate semnele de cancer bucal sunt la fel de groaznice precum cele descrise.

Te-ar mai interesa: Doliu la Hollywood. O cunoscută actriță a murit di...

O schimbare a vorbirii poate fi, de asemenea, un simptom al dezvoltării afecțiunii.

Deși aceste apariții se pot dovedi deranjante, aspectul lor nu înseamnă neapărat că aveți cancer la gură. Aceste boli pot fi cauzate de alți factori, cum ar fi o infecție.

Cu toate acestea, indiferent dacă acestea sunt sau nu cauzate de cancer, este esențial să fiți supravegheat dacă apar simptomele.

Te-ar mai interesa: DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața ...

Atât medicul de familie, cât și stomatologul sunt calificați să verifice simptomele cancerului bucal și poate fi solicitat un control în timpul unui control stomatologic regulat.

Între timp, o echipă de la Universitatea din Boston a postulat teoria că blocarea sau ștergerea unei proteine ar putea preveni formele comune de cancer oral.

Cea mai răspândită formă de cancer bucal este carcinomul bucal cu celule scuamoase; una dintre cele mai mortale forme de cancer bucal, aproximativ o treime dintre pacienți nu supraviețuiesc.

Te-ar mai interesa: Horoscop karmic pentru săptămâna 5-11 decembrie. L...

Publicând cercetările lor în Molecular Cancer Research Journal, echipa a descoperit că ștergerea genetică a unei proteine, cunoscută sub numele de LSD1, ar putea reduce creșterea cancerului și ar putea limita răspândirea acestuia.

În cazul în care se găsește că acest lucru funcționează cu o gamă largă de pacienți, tratamentul ar putea acționa ca o modalitate preventivă de a reduce riscul sau severitatea cuiva a cancerului pe care îl experimentează.

Te-ar mai interesa: Aceste 4 zodii sunt favorizate în decembrie. Succe...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private