Sari la conținut

Senzație de arsură în timpul urinării? Ar putea fi semnul unei afecțiuni extrem de dureroase: află care sunt principalele cauze ITU

Incontinența urinară
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Senzație de arsură în timpul urinării? Ar putea fi semnul unei afecțiuni extrem de dureroase: află care sunt principalele cauze ITU.

Infecția tractului urinar (ITU) este o afecțiune comună în rândul femeilor, dar se poate întâmpla și bărbaților. Orice infecție a tractului urinar, adică rinichi, uretere, vezica urinară și uretra este cunoscută ca infecție a tractului urinar.

Senzație de arsură în timpul urinării? Ar putea fi semnul unei afecțiuni extrem de dureroase

ITU este extrem de dureroasă și se întâmplă de obicei în uretere, vezică urinară și uretră. Cu toate acestea, în cazuri extreme, aceste infecții se pot răspândi și la rinichi și pot provoca boli grave.

Simptomele infecției tractului urinar sunt:

  • durerea în regiunea pelviană,
  • senzația de arsură la urinare
  • urinare cu miros puternic ar putea fi unele dintre ele.

Infecțiile urinare sunt de obicei tratate cu medicamente care sunt prescrise de medic. De obicei, ei prescriu antibiotice pentru a vindeca afecțiunea, în cazul în care este severă.

Care sunt principalele cauze ITU

Cu toate acestea, cel mai bine este să știți ce ar putea cauza UTI, astfel încât să fiți atent și afecțiunea să poată fi evitată.

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate de bacterii care intră în tractul urinar și apoi încep să se înmulțească provocând infecții. Iată cum bacteriile pot pătrunde în tractul urinar.

1. Anatomie feminină: Femeile au o șansă mai mare de a face o infecție deoarece au uretra mai scurtă, ceea ce face ca bacteriile să intre ușor în tractul urinar și să provoace infecția.

2. Utilizarea cateterului: Cateterele pot provoca infecții în tractul urinar din cauza tubului care este atașat.

3. Infecția vezicii urinare: Aceasta este cunoscută și sub numele de cistită și poate fi cauzată de o bacterie numită Escherichia coli care se găsește de obicei în tractul gastrointestinal, dar poate provoca infecții urinare.

4. Activitate sexuală: Activitatea sexuală ar putea fi și un motiv pentru infecții urinare. Și, prin urmare, femeile care sunt active sexual ar putea avea șanse mai mari de a face ITU decât femeile care nu sunt active sexual.

Cu toate acestea, acestea sunt doar câteva cauze și factori de risc. Ar putea exista mai multe alte cauze și factori de risc care ar putea duce la o infecție a tractului urinar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.