Sari la conținut

Senzație de frig, piele uscată și păr care cade? Este posibil să ai probleme cu circulația sângelui. Ce este de făcut?

frigiditate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tot ce trebuie sa stii despre frigiditate

Circulația deficitară este o problemă medicală serioasă. Aceasta împiedică irigarea corespunzătoare a organelor cu sânge și oxigenea optimă. Astfel, trebuie să rezolvi această problemă imediat.

Alimentația, se pare, joacă un rol important în menținerea circulației periferice la un nivel normal.

Atunci când ai probleme de circulație vei observa o multitudine de simptome pe care nu trebuie să le ignori. Deși simptomele pot fi diferite de la persoană la persoană, câteva manifestări sunt comune.

Cum știi dacă ai o circulație periferică deficitară?

În primul rând, dacă ai circulație periferică deficitară, trebuie să știi că dieta ta nu este una prea bogată în nutrienți. Aceștia sunt responsabili pentru transportatrea celulor roșii în tot organismul, care se regăsesc în sânge.

Celulele trebuie alimentate constant cu oxigen și nutrienți pentru ca sângele să circule corespunzător în corp și, implicit, să ajungă la organe vitale.

Cum se manifestă circulația periferică deficitară?

Simptomele diferă de la o persoană la alta, însă cele mai comune simptome sunt cârceii, amorțeala, dar și furnicăturile la nivelul mâinilor și al picioarelor.

Lipsa de energie, senzația permanentă de frig, căderea părului, dar și pelea uscată sunt și ele alte simptome. Ca să nu mai vorbim de faptul că persoanele care au o circulație periferică deficitară au mâinile și picioarele umflate, tulburări de memorie, dar și dureri de cap, notează vbiz.ro.

Ce este de făcut?

Pentru a îmbunătăți circulația este necesar să consumi mai multe alimente bogate în nutrienți necesari.

Lipsa fierului este principala cauză a circulației deficitare și anemiei. Poți lua fierul necesar din carnea de vită, organe, verdețuri, dar și fasole, mazăre sau conopidă.

Ai nevoie și de alimente bogate în cupru, care ajută la producerea de hemoglobină. Mai mult de atât, cuprul este important pentru secreția de colagen și elastină, două proteine care susțin sănătatea pereților vasculari, iar alimentele bogate în cupru sunt: carnea de crab, scoici, midii, migdale, caju, verdețuri, fasole și cartofi.

Nu uita nici de alimentele bogate în calciu, căci acest mineral este foarte important în transportul oxigenului bogat în nutrienți către celulele din corp. El ajută reglarea tensiunii arteriale, conferă elasticitate și rezistență pereților vaselor de sânge, prevenind astfel circulația periferică deficitară. Alimente bogate în calciu: parmezanul, tofu, lapte, sardine, migdale, iaurt, smochine, pătrunjel, spanac, fasole.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel