Sari la conținut

Serviciul de Ambulanță: Cum și ce trebuie să mâncăm în zilele caniculare de vară?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

După ploile abundente care au lovit România, acum țara noastră este lovită de un val de caniculă extremă. Meteorologii au emis pentru joi și vineri o avertizare de caniculă pentru întreaga țară. Astfel în 7 județe din vestul țării va fi Cod roșu, în alte 11 Cod portocaliu, iar în restul țării va fi Cod galben. Maximele vor ajunge la 39-41 de grade.

În aceste condiții, Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov a făcut o serie de precizări cu privire la regulile alimentare pe care oamenii ar trebui să le respecte în aceste zile caniculare.

„Cele mai vulnerabile categorii sunt sugarii, copii mici, persoanele cu boli cronice, persoanele de vârsta a treia, persoanele cu dizabilități, în general toate acele categorii dependente.

Față de aceștia trebuie să avem foarte multă grijă în astfel de situații”, spune Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov.

Alimentația în zilele caniculare de vară

„Trebuie să avem grijă cum ne îmbrăcăm în aceste zile toride, se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, vaporoasă din fibre naturale, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală, capul va fi acoperit cu pălărie, cu șapcă sau se va purta umbrelă.

Foarte importante sunt alimentația și hidratarea. Se vor consuma peste doi litri, doi litri și jumătate de lichide, în fiecare zi. Când spunem lichide, mă refer la apă, ceai, la temperatura camerei, sucuri naturale, se vor evita băuturile cu conținut ridicat în cofeină, se vor evita băuturile foarte dulci și băuturile alcoolice.

Aceste categorii cresc diureza și accentuează eliminarea apei din organism. Regimul va fi un regim bogat în fructe și legume proaspete, astfel în cât să creștem hidratarea organismului.

Sugarii vor fi alimentați la cerere în această perioadă, nu se va face diversificarea alimentației. Nu trebuie să așteptăm să apară senzație de sete, se va consuma un pahar de apă sau chiar iaurtul este un foarte bun hidratant, la jumătate de oră”, a explicat Alice Grasu, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel