sâmbătă, septembrie 26, 2020

Cu toții știm despre lucrurile pe care nu e bine să le facem pe stomacul gol, însă există activități și obiceiuri care sunt mai indicate înainte de a mânca.

Exerciții fizice

Un nou studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție a scos la iveală că exercițiile fizice de dimineață, inainte de micul dejun, duc la rezultate vizibile. Participanții la studiu care au făcut sport pe stomacul gol au pierdut cu 20% mai multă grăsime.

Citește și:

Sex

Digestia consumă multă energie, lucru de care ai nevoie și pentru o bună performanță în pat. Când un bărbat mănâncă mult, sângele de care are nevoie pentru erecție, ajunge la nivelul stomacului. Chiar dacă nu e imposibil să faci sex cu burta plină, erecția ar putea avea de suferit.

Un stomac plin afectează și libidoul feminin, de asemenea deoarece poate duce la balonare.

Somn

Citește și:

O masă bogată luată chiar înainte de culcare înseamnă un somn agitat, dacă nu chiar indigestie sau arsuri la stomac. Nu e indicat, însă, să te culci nici cu stomacul gol, așa că poţi să iei o gustare uşoară care să îţi potolească foamea: o salată, o supă, un iaurt cu nuci, o brânză de vaci, o bucată mică de carne cu legume, o omletă cu legume.

Medicamente

Anumite medicamente, precum cele împotriva tuberculozei și viagra, sunt indicate pe stomacul gol. Motivul. alimentele pot împiedica absorbția lor completă de câtre organism.

Citește și:

Învățat

Cercetătorii de la Yale School of Medicine u publicat în 2006 un studiu, potrivit căruia, foamea ajută studenții să învețe mai ușor. Un hormon produs de organism pe stomacul gol stimulează o anumită zonă a creierului responsabilă cu memoria.

Apă

Apa, pe stomacul gol, imediat ce te-ai trezit are numeroase beneficii asupra sistemului digestiv si circulator.

Tratamentul este simplu. Imediat cum te-ai trezit, inainte de periajul dintilor sau baia de dimineata, bea trei pahare de apa. Iti poti incepe rutina obisnuita de dimineata, dar asteapta 45 de minute inainte de a consuma ceaiul obisnuit si micul dejun.

Parteneri