vineri, septembrie 18, 2020

Sexul e bun pentru sănătate, întărește legătura dintre parteneri și declanșează hormonii fericirii. În ciuda tuturor beneficiilor, uneori, sexul poate părea ca o datorie, ceva ce trebuie să facem ca să menținem fericirea în cuplu.

”Când vine vorba despre sex, suntem bombardați cu informații care ne pot face să ne simțim inadecvați”, explică Patricia Johnson, coautorul cărților “Partners in Passion” și “Great Sex Made Simple.”

Citește și:

Însă, în ciuda tutuor lucrurilor pe care le auzim despre sex, nu există ”cantitate” recomandată, potrivit dr. Kristen Carpenter de la Ohio State University’s Wexner Medical Center.

Johnson este de acord: “Problema nu e ceea ce fac alți oameni sau cum te compari cu populația generală, ci dacă îți place sau nu ce faci”

Nu forța lucrurile
Forțându-te să faci sex atunci când nu ai chef creează tot felul de probleme și te face să te simți inconfortabil și în timp se poate crea o ruptură fizică și emoțională între parteneri.

Citește și:

În loc să te gândești când ai făcut sex ultima oară și când vei face data viitoare, încearcă să trăiești momentul.

Dacă vrei să ai parte de pasiune în dormitor, trebuie să te apropii de partener și în afara lui, să ai mai multă intimitate în cuplu și când nu te gândești la sex. Petrece mai mult timp cu partenerul, fă gesturi tandre.

”Când doi oameni se conncentrează cu adevărat unul asupra celuilalt și își exprimă interesul unul față de celălalt, presiunea de a face sex dispare, deoarece conexiunea reaprinde scânteaia”, adaugă dr. Stan Tatkin, profesor la UCLA.

Citește și:

Acum încearcă asta

Odată ce te-ai conectat emoțional cu partenerul, există moduri în care îți poți îmbunătăți viața sexuală. Pentru început încearcă să îți amintești felul în care tu și partenerul tău făceați sex la începutul relației, sugerează Jodi Ambrose, autorul cărții “Intimacy: How to Get More Of It.” Chiar dacă asta înseamnă sex în bucătărie sau poziții pe care nu le-ați mai încercat de ani de zile, să te întorci la începutul relației, când sexul era pasional, este un bun mod de a-ți îmbunătăți viața sexuală.

 

Parteneri