duminică, iunie 26, 2022

Deşi părerea populară despre „sexul de împăcare” este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie. El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.

Seth Meyers explică de ce cuplurile aleg această activitate, şi cum vor să facă sex doar pentru emoţia puternică oferită, fără a rezolva însă şi disputa de la care a plecat totul. „Întăreşte cearta şi drama emoţională. Trebuie să vă gândiţi: Dacă ai parte de o partidă de sex nemaipomenită după o ceartă imensă, nu e logic să vrei să te cerţi din nou dacă recompensa este atât de mare?”, şi-a întrebat el cititorii blogului de psihologie.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

Teoria controversată contrazice părerea generală a societăţii, care priveşte în general sexul de împăcare ca pe o activitate care opreşte sentimentele negative dintr-o relaţie.

Când cuplurile „împart emoţii negative puternice”, sexul de împacare oferă o alternativă rapidă şi uşoară de a schimba direcţia. „Îşi doresc să schimbe vitezele şi să ajungă la celălalt capăt al sentimentelor. Să simtă emoţia de împăcare. Nu e atât de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaină”, a explicat doctorul.

Doctorul Jennifer Berman este de altă părere privind sexul de împăcare şi consideră că acesta nu numai că oferă o altă stare emoţională partenerilor dar le îmbunătăţeşte şi viaţa sexuală.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Pe de altă parte, psihologul Meyers consideră că partenerii ar trebui să-şi stăpânească impulsul de a-şi rupe hainele de pe ei într-o ceartă şi ar trebui în schimb să-şi rezolve problemele cu care se confruntă, ajungând la un numitor comun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private