miercuri, martie 3, 2021

Potrivit unui studiu publicat în Archives of Sexual Behavior, din ce în ce mai mulți tineri folosesc sexul ca să scape de durerea provocată de o despărțire și ca să se răzbune pe fostul partner.

Psihologul Lynne Cooper a chestionat 170 de studenți care trecuseră recent printr-o despărțire și a decoperit că 35% dintre ei au avut relații intime ca să își revină după o relație eșuată, în timp ce alți 25% au spus că s-au culcat cu alte persoane ca să se razbune pe fostul partener.

În urma unei despărțiri suntem vulnerabili din punct de vedere emoțional din cauza furiei și a stimei de sine scăzute provocate de pierderea celui iubit. Sexul din răzbunare fie este o ușurare imensă, fie un dezastru emoțional, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Missouri. Studiul a scos la iveală că cei care aleg acest ”remdiu” pentru inima rănită reușesc cu greu să se implice și să rămână într-o nou relație.

Specialiştii sunt de părere că angajarea într-o relaţie fără obligaţii îi poate ajuta pe cei care tocmai au întrerupt legătura cu un partener să reducă durerea provocată de despărţire. Această serie de emoţii i-ar putea determina pe parteneri şi să facă sex cu gândul de a „se răzbuna” pe fostul partener. Şansele celor care au fost părăsiţi sau care au încheiat o relaţie de foarte lungă durată de a face alegeri sexuale riscate sau nepotrivite sunt destuli de mari insa.

Cu toate acestea, depinde de fiecare individ dacă sexul din răzbunare va fi o uşurare sau un dezastru emoţional, însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri susţin că metoda este una populară şi des adoptată de cei cu inima frântă.

Lynne Cooper a examinat motivele sexuale şi experienţele sexuale de după despărţiri  folosind un jurnal online pe care o serie de voluntari trebuiau să îl completeze săptămânal. În total, la studiul care a durat între 10 şi 12 săptămâni au luat parte 170 de indivizi care tocmai se despărţiseră de un partener cu care avuseseră o relaţie importantă. Jurnalul completat online a avut scopul de a surprinde etapele de recuperare psihologică prin care trecea fiecare voluntar.

La final, specialiştii au constatat că după primele patru săptămâni de studiu, o treime dintre subiecţi au declarat că au întreţinut relaţii sexuale cu un alt partener pentru a-şi reveni de pe urma despărţirii. Constatările au indicat că 35% dintre participanţi au spus că au întreţinut relaţii sexuale cu alţi indivizi pentru a-şi uita foştii parteneri, pe când 25% au spus că au făcut asta pentru a se răzbuna. De asemenea, specialiştii nu au fost surprinşi să afle că indivizii care fuseseră părăsiţi aveau mai multe şanse de a face sex din răzbunare, comparativ cu cei care au ales să îşi părăsească ei partenerii.

Cei  care au declarat de la început că au întreţinut relaţii sexuale cu indivizi noi pentru a se răzbuna pe fostul partener aveau o probabilitate mai mare de a continua să facă sex cu parteneri noi.

Ultimele stiri

Parteneri