luni, septembrie 21, 2020

Împreună cu un stil de viață sănătos, sexul te ajută să-ți menții inima sănătoasă. ,,Sexul creşte fluxul sângelui, iar două partide de amor pe săptămână reduc la jumătate ricul atacului de cord”, explică dr, Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania

Un studiu britanic realizat pe o perioadă de 20 de ani a arătat că actul sexual este un bun antrenament pentru sănătatea inimii, astfel încât riscul de apariţie a unui infarct miocardic sau a unui atac de cord scade. În timpul partidei, respiraţia se intensifică, iar pulsul creşte de la 70 de bătăi pe minut la aproximativ 150. 

Citește și:

De asemenea o activitate sexuală regulată poate favoriza menținerea în limite normale a tensiunii arteriale chiar și în condiții de stres. Aceste concluzii decurg dintr-o cercetare realizată pe 22 de persoane, unele dintre acestea făceau sex de două-trei ori pe săptămână, iar altele o singură dată sau mai rar. Rezultatele au demonstrat că cei care făceau dragoste mai des reușeau să reziste mult mai bine în fața diverselor situații cu grad ridicat de stres, precum prezentarea unui discurs în public, realizarea unor calcule contra cronometru etc. Pe când cei care ajungeau mai rar în dormitor, treceau mai greu prin situațiile manifestând atât creșterea tensiunii arteriale cât și a ritmului cardiac.

Citește și:

Tot sexul pare a fi răspunsul şi pentru o prostată sănătoasă. La vârste curpinse între 20 şi 30 de ani, bărbaţii pot reduce cu până la 30% şansele de cancer la prostată dacă ejaculează de peste cinci ori pe săptămână. Dar şi cei mai vârstinici pot beneficia de pe urma partidelor dese de amor, deoarece, peste 20 de orgasme lunar sunt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer prostatic. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puţin expus unei asemenea afecţiuni.

Citește și:

În cazul femeilor, sexul scade considerabil riscul de cancer la sân.

Cele care au orgasm în cel puţin 25% din partidele de amor îşi reglează hormonii astfel încât riscul apariţiei tumorilor la sân e diminuat.

 

Parteneri