Sari la conținut

Sexul vă ajută să vă menţineţi sănătoşi. Iată 6 beneficii importante pe care le aduce

Sexul nu este doar un mod grozav de a menţine o relaţie sănătoasă, ci şi o bună metodă prin care te menţii sănătos.

Iată o listă cu beneficiile pe care le aduce o viaţă sexuală sănătoasă:

  1. Creşte respectul de sine

Sexul creşte mult autoaprecierea şi încrederea în propria persoană, stimulând iniţiativa, relaţiile sociale, scaăzând frustrările şi reacţiile negative în faţa unor obstacole din viaţa de zi cu zi. Cei care fac sex mai des, cu parteneri stabili, au un echilibru intrerior mult mai stabil.

  1. Reduce stresul

Pe termen lung, stresul cauzează o serie de probleme grave de sănătate. Hipertensiunea, scăderea imunităţii, anxietatea şi depresia pot fi provocate de stres. De aceea este important să ţinem stresul sub control.

Citeste si:

Hormonii eliberaţi în timpul actului sexual reduc stresul. Aceştia,în cea mai mare parte endorfine, produc o stare de bine şi au rol relaxant, liniştitor asupra organismului, stare care se menţine şi după terminarea partidei de sex.

  1. Te ajută să slăbeşti

Vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu ai timp pentru mers la sală? Nicio problemă, poţi înlocui exerciţiile fizice cu o activitate mai plăcută: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumătate de oră, poţi arde într 75 şi 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajută să-ţi întăreşti musculatura. ,,Excitaţia şi orgasmul eliberează testosteron, un hormon care, printre altele, ajută la construirea şi menţinerea ţesutului muscular şi osos”.

  1. Luptă împotriva cancerului de prostată

Tot sexul pare a fi răspunsul şi pentru o prostată sănătoasă. La vârste curpinse între 20 şi 30 de ani, bărbaţii pot reduce cu până la 30% şansele de cancer la prostată dacă ejaculează de peste cinci ori pe săptămână. Dar şi cei mai vârstinici pot beneficia de pe urma partidelor dese de amor, deoarece, peste 20 de orgasme lunar sunt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer prostatic. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puţin expus unei asemenea afecţiuni.

  1. Întăreşte inima

Chiar dacă aveţi o dietă sănătoasă şi echilibrată, aveţi un risc crescut de atac de cord dacă nu faceţi mişcare. Sedentarismul este unul dintre cei mai importanţi factori de risc când vine vorba de afecţiuni cardiovasculare.

Ca să faceţi mişcare nu trebuie neapărat să mergeţi la sală, plimbările pe jos, urcatul scărilor şi sexul de 2-3 ori pe săptămână reduc considerabil riscul unui atac de cord.

  1. Ameliorează durerea

Când se produce orgasmul, nivelul de oxitocină creşte. Oxitocina, cunoscută şi sub denumirea „hormonul fericirii” stimulează endorfina din organism, iar în modul acesta durerea este atenuată. De asemenea, prin sex creşte şi nivelul de estrogen care combate durerile menstruale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.