Sari la conținut

Sfântul Paisie Aghioritul: Acesta este cel mai puternic medicament tămăduitor

Din cuprinsul articolului

Sfântul Paisie Aghioritul, călugăr ortodox care a trăit pe Muntele Athos, dezvăluia care este cel mai puternic medicament tămăduitor.

„Cand preotul spune: „Cu frica lui Dumnezeu”, sa gandesti cum face medicul in spital cand este timpul vizitei. Asa si tu sa te pregatesti pentru Sfanta Impartasanie.

Numai ca de data asta asa cum astepti ca medicul sa te faca bine, trebuie sa vii la Dumnezeiasca Impartasanie cu simtirea pacatoseniei tale, carand cu smerenie mila lui Dumnezeu. Dumnezeiasca impartasire este cei mai puternic medicament tamaduitor.

Gheronda, v-ati ostenit mult la Dumnezeiasca Liturghie? Nu trebuia sä ramaneti si la Rugaciunile de multumire.

Ce spui? M-am impartasit si sa, nu spun un „multumesc” lui Dumnezeu? Numai in caz de foarte mare nevoie poate pleca cineva mai devreme.

Nici tu sä nu pleci vreodata.. Sa. asculti Rugaciunile de multumire si sa spui mereu: „Iti mltumesc, Dumnezeul meu, Iti multumesc! Slava Tie, Dumnezeule! Slava, Tie, Dumnezeule!” si sa ti se inflacareze inima. Odata am mers la Dumnezeiasca Liturghie la o chilie.

Cel mai puternic medicament tămăduitor

Eram obosit si necajit, mai eram si flamand, deoarece trebuia sä ma impartasesc. Acolo nu aveau soba si toata slujba am tremurat de frig.

Dar de indata ce m-am impartasit, am simtit cum prin tot trupul meu trece o caldura. intocmai ca atunci sand aprinzi niste sobe electrice cu rezistente si curentul incepe sä treaca incet prin rezistente. La fel. am simtit si eu trupul.

Apoi a inceput sä se aprinda Cu dulce flacara care ardea si nu se mistuia. Atunci dus si foarnea, si seta si frigul”… „Cand ne impartasim primim cel mai puternic medicament tamaduitor, Trupul si Sangele lui Hristos”, spunea Sfântul Paisie Aghioritul, potrivit Ortodoxia.

Cuviosul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiţi părinţi care au vieţuit în Sfântul Munte Athosa și, deși grec, evlavia față de el s-a răspândit în ultimii ani și în România.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: