duminică, ianuarie 29, 2023

SFATUL lui Adrian Streinu-Cercel: „Schimbați modul de salut. Este contraindicat să…”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș, medicul Adrian Streinu-Cercel, a declarat că e timpul ca populația să ia în serios măsurile de prevenție anti-COVID. În timpul prezentării candidaților PSD București pentru alegerile parlamentare, acesta a spus de-a dreptul că oamenii ar trebui să evite contactul fizic, inclusiv în familie.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

„Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-CoV-2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dumneavoastră, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, a declarat Streinu-Cercel, conform Antena 3.

SFATUL lui Adrian Streinu-Cercel

Medicul a ținut să le dea un sfat practic românilor. Acesta a explicat că o simplu gest cu capul sau mâna dusă la inimă ar putea fi mai mult decât suficient să țină loc de salut.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

„Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți duce mâna la inimă. Sau, pur și simplu, puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, a mai spus Streinu-Cercel.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

„Săptămâna viitoare vom avea în jur de 10.000 de cazuri”

Adrian Streinu-Cercel este de părere că vom ajunge la 10.000 de cazuri, în cazul nu vom respecta măsurile de prevenție.

„Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, dacă lumea nu înţelege că aceste reguli minime de igienă sunt cele care fac diferenţa, atunci săptămâna viitoare vom avea în jur de 10.000 de cazuri, lejer. Eu cred că această regulă de purtare a măştii ar trebui impusă de dimineaţă şi până seara.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Masca este suficientă. Uitaţi-vă la modelul Melbourne care spune că dacă te simţi răcit, du-te repede la cel mai apropiat centru de teste. Te testezi şi te duci înapoi acasă. Dacă simţi că-ţi este prejudiciat salariul, eşti pasibil să primeşti 450 de dolari drept recompensă” a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private