Sari la conținut

Sfatul specialiștilor: Un pahar de VIN ROȘU pe zi tine doctorul departe, cu o singură condiție. Află despre ce este vorba

Sfatul specialiștilor: Un pahar de vin roșu pe zi tine doctorul departe, cu o singură condiție. Află despre ce este vorba.

Vinul roșu a făcut întotdeauna parte din sărbători, bucurii și chiar evenimente religioase din întreaga lume de secole. Oamenii au înțeles beneficiile pentru sănătate ale consumului de vin roșu, dar acestea pot fi pozitive doar dacă nu este consumat în exces.

Vinul roșu conține resveratrol, un antioxidant care ajută la menținerea sănătoasă a inimii și la protejarea împotriva cheagurilor de sânge. Consumul de vin cu moderație ajută și la bolile cardiovasculare, hipertensiunea, cancerele și diabetul.

Sfatul specialiștilor: Un pahar de vin pe zi tine doctorul departe

1. Puterea antioxidanților: Vinul roșu este făcut cu struguri zdrobiți de culoare închisă, care sunt bogați în resveratrol. Reduce stresul oxidativ din organism, care poate provoca multe afecțiuni precum probleme cardiace și cancer.

2. Reglează sănătatea inimii: Multe studii au indicat o legătură puternică între vinul roșu și o inimă sănătoasă. Consumul moderat de vin poate reduce riscul de boli coronariene și, de asemenea, poate scădea nivelul colesterolului.

3. Îmbunătățește sănătatea intestinală: Polifenolii din vinul roșu îmbunătățesc sănătatea intestinală prin stimularea bacteriilor. De asemenea, îmbunătățesc probioticele.

4. Menține diabetul sub control: Consumul zilnic al unui pahar de vin scade riscul de diabet de tip 2 prin metabolizarea glucozei.

5. Controlează tensiunea arterială: Antioxidantul resveratrol ajută și la menținerea tensiunii arteriale la nivelurile necesare, dar numai în cantități moderate. Este important de reținut că consumul prea mare de vin roșu poate provoca hipertensiune arterială și aritmie sau ritm neregulat al inimii.

6. Protejează împotriva leziunilor cerebrale: Studiile au arătat, de asemenea, că vinul roșu protejează împotriva leziunilor creierului după un accident vascular cerebral sau orice leziune a sistemului nervos. De asemenea, ajută la regenerarea celulelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel