Sari la conținut

Sfaturi de la mama – așa prepari cele mai bune murături

Cum sezonul rece își intră în drepturi este timpul ca orice gospodină să învețe cum se pun corect murăturile. Cea mai bună sursă este mama, care nu dă greș niciodată. Iată o rețetă pentru gogoșari în oțet

Ingrediente 

3 kg de gogoșari

1 litru de oțet

2 litri de apă

3 linguri sare gronjoasă

250 grame de zahăr

condimente pentru murături

Se amestecă aceste ingrediente și se pun pe foc, apoi se adaugă condimente pentru murături și se lasă până dă în clocot. Gogoșarul tăiat se pune în acest amestec și se lasă 5-7 minute până își schimbă culoarea. Cu ajutorul unei palete se scoate gogoșarul și se așează în borcane. Se ornează cu frunze și rădăcini de țelină, morcovi și bucățele de conopidă. La sfârșit se toarnă compoziția care a fost lăsată la foc mic peste gogoșari. Se strâng borcanele bine și se depozitează undeva la rece timp de 2 săptămâni.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel