Sari la conținut

Sfaturi de prim ajutor pentru a-ți menține sănătate mintală

demență
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Legătura dintre pierderea auzului și modificările creierului

8 sfaturi pentru o sănătate mintală puternică. Este un domeniu complicat, dar nu este nevoie să vă gândiți prea mult la asta, spune Dr. Mark Graham, formator principal, instructor de formare la locul de muncă în domeniul primului ajutor pentru sănătate mintală.

Sfaturi de prim ajutor pentru a-ți menține sănătate mintală

„Cu toții putem depista schimbări în sănătatea mintală, fie că ne uităm la o persoană tânără, fie că ne uităm la un adult.”, a declarat Dr. Mark Graham.

Cum să-ți îmbunătățești starea mentală? Iată ce trebuie să știți…

Schimbările de comportament și emoțiile sunt, de obicei, primul semn că cineva are probleme de sănătate mintală.

De exemplu, „atunci când începeți să observați lucruri precum tristețea, agresivitatea, scăderea nivelului de energie și faptul că sunt mai retrași”, spune Dr. Mark.

„Poate atunci când o persoană devine frustrată pentru că nu poate spune ceea ce vrea să spună; are ceață cerebrală care duce la uitare, unde uită ce a spus deja sau uită să facă ceva ce a fost de acord să facă.”

Obiceiurile lor fizice se pot schimba și ele, iar starea lor de bine va fi probabil afectată.

„O sănătate mintală precară are impact asupra somnului, asupra conexiunilor cu ceilalți.

„Poate avea impact asupra obiceiurilor tale alimentare. Destul de des, atunci când o persoană se confruntă din nou cu probleme de sănătate mintală, puteți observa că o persoană mănâncă mai mult, mănâncă mai puțin sau chiar își schimbă natura comportamentului alimentar”, spune Dr. Mark, potrivit The Sun.

1. Respectați programul de somn
Întreruperea somnului afectează nu numai starea de sănătate, ci are și un impact direct asupra sănătății mintale. Primii respondenți, la fel ca toți oamenii, cu probleme de somn prelungit, au o probabilitate mai mare de stări mentale afectate. De ce se întâmplă? Când este deranjat de somn, un astfel de hormon vital ca melatonina nu este produs. Deficitul de melatonină poate contribui la:

  • dezvoltarea depresiei și a afectării memoriei;
  • somn neliniștit și trezire timpurie;
  • scăderea concentrației de atenție a crescut oboseala.

De remarcat este faptul că melatonina este responsabilă de pierderea în greutate și menținerea tinereții. Trebuie să revizuiți programul de somn. În primul rând, durata somnului trebuie să fie de 7-8 ore. În al doilea rând, trebuie să te înveți să te culci în același timp în fiecare zi.

Pentru a produce melatonina, este necesar să adormiți înainte de ora 12 noaptea. Deoarece în acest moment are loc sinteza hormonului. Este important de știut că cel mai mic flux de lumină poate perturba sinteza melatoninei. Deci merită să dormi într-o cameră întunecată și fără dispozitivele de lumină care sunt pornite!

2. Primii respondenți: dieta sănătoasă
Majoritatea dintre noi știm că o dietă sănătoasă este bună pentru sănătatea fizică. Pentru primii respondenți, este necesar să controlați greutatea corporală pentru a avea întotdeauna performanțe ridicate. Dar, de asemenea, reduce semnificativ riscul de a dezvolta multe boli, inclusiv obezitate, boli cardiovasculare, diabet și chiar tumori maligne. Cu toate acestea, creierul uman are nevoie și de un set de nutrienți pentru a funcționa corect și pentru a controla performanțele altor sisteme din corpul uman.

Există o serie de alimente care pot afecta în mod semnificativ sănătatea mintală, cum ar fi:

  • zahăr
  • suplimente nutritive
  • cofeina excesiva
  • abuzul de alcool.

3. Activitate fizică pentru ca corpul și mintea ta să fie un prim răspuns mai bun
Activitatea fizică este foarte importantă pentru toate aspectele sănătății, inclusiv bunăstarea mentală. Prin urmare, se recomandă alocarea a cel puțin 20 minute pe zi pentru sport.

În acest caz, nu vă puteți epuiza cu o alergare lungă și plictisitoare pe o banda de alergare. Timpul care trece în natură poate oferi și o stare mentală bună. Plimbarea este cea mai accesibilă formă de activitate fizică, care în combinație cu comunicarea cu natura și prietenii ajută la reducerea efectelor negative ale stresului. Trebuie menționat că un stil de viață sedentar (la birou și acasă) afectează negativ sănătatea mintală.

Rețineți că yoga este una dintre metodele de a obține efecte psihofizice pozitive asupra unei persoane și ajută la reducerea severității simptomelor de anxietate și depresie. Principalul avantaj este că atunci când practici yoga nu există contraindicații!

4. Ascultă semnalele corpului și minții tale
Corpul uman este un sistem unic de auto-vindecare și auto-curățare. Are mulți „senzori” care înregistrează efecte nedorite și nocive. Există multe moduri în care corpul tău alarmează necesitatea de a schimba ceva.

Corpul uman este inteligent; încearcă să ne salveze de multe ori pe zi de ceva. Prin urmare, este necesar să ascultați astfel de semnale. Meditația și practica yoga sunt axate pe acest lucru, încercați-l în fiecare zi!

5. Exersați recunoștința
Recunoștința este un sentiment similar cu elixirul vindecător. Când o persoană începe să observe ceva luminos, viața înflorește cu culori strălucitoare. Înțelegerea regulată și exprimarea recunoștinței (față de oricine, chiar și pentru pisica ta sau vreme bună) îți îmbunătățesc starea de spirit și starea de bine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel