Sari la conținut

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului subțire, fără să apelezi la șampoane și balsamuri medicinale. Uite care sunt cele mai bune remedii

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului subțire, fără să apelezi la șampoane și balsamuri medicinale. Uite care sunt cele mai bune remedii

Este firesc să te îngrijorezi atunci când vezi că părul tău s-a subțiat și începi să apelezi la șampoane și balsamuri medicinale care pot readuce sănătate podoabei capilare. Dar, procedând astfel, s-ar putea să neglijezi unele ingrediente naturale excelente de pe piață – uleiurile – care pot aborda problema de la rădăcină (la propriu).

Serumurile de păr care conțin uleiuri hrănitoare sunt un lucru minunat de încorporat în rutina ta de îngrijire a părului, în special dacă ai părul uscat și subțire.

Uleiurile, hrană pentru scalp și păr

Dar, cu atât de multe dintre aceste uleiuri pe piață, s-ar putea să fiți confuză și să vă întrebați care dintre ele merită atenția dumneavoastră. Iată o rundă de patru seruri de ulei de păr pentru a calma scalpul uscat și descuamat, care sunt excelente pentru părul subțire.

Citeste si:

Uleiurile esențiale

Unii oameni folosesc uleiuri esențiale pentru a stimula creșterea părului. S-au efectuat puține cercetări despre cât de eficiente pot fi aceste uleiuri, dar este puțin probabil să fie dăunătoare.

Atunci când folosești uleiuri esențiale, ar trebui să le diluezi întotdeauna într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de jojoba, pentru a evita iritarea.

Practicienii de aromaterapie pot folosi următoarele uleiuri pentru a stimula creșterea părului:

Ulei de rozmarin

Unele cercetări experimentate pe animale au sugerat că uleiul de rozmarin poate crește fluxul sanguin și, prin urmare, ar putea îmbunătăți sănătatea scalpului. Un scalp sănătos este important pentru o creștere sănătoasă a părului, potrivit doc.ro.

Un studiu din 2015 a comparat uleiul de rozmarin cu minoxidil 2%. După 6 luni, atât participanții care au aplicat ulei de rozmarin și cei care au aplicat minoxidil topic au observat o creștere semnificativă a părului.

• Ulei de mentă

Capabil să stimuleze circulația sângelui, uleiul de mentă s-a dovedit eficient ca tratament pentru subțierea părului. Într-un studiu realizat în 2014, oamenii de știință au descoperit că, în comparație cu tratamentele care utilizează apă sărată, ulei de jojoba și minoxidil 3%, cei care au folosit ulei de mentă au observat creșterea cea mai semnificativă a părului în decurs de 4 săptămâni. Experții au măsurat creșterea părului prin evaluarea grosimii părului, a numărului de foliculi și a adâncimii foliculului.

• Alte uleiuri

Poți folosi, de asemenea, următoarele uleiuri pentru creșterea părului:

  • Lemn de cedru;
  • Ulei de lavandă;
  • Ulei de tulsi;
  • Ulei de cimbru.

• Masajul scalpului

Masarea scalpului poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin. Acest lucru, la rândul său, poate ajuta părul să crească. Efectuarea unui masaj delicat al scalpului cu uleiuri esențiale ar putea oferi beneficii suplimentare.

Tratamente naturiste pentru un păr puternic
Deși există numeroase tratamente medicamentoase care rezolvă problema căderii și a subțierii părului, atunci când fenomenul este minor, sau când cauzele sunt generate de stres, putem face apel la tratamente naturiste, care pot fi aproape la fel de eficiente.

Mască din ulei de cocos și zeamă de lămâie
Această combinație este deosebit de benefică pentru sănătatea părului, deoarece reprezintă o sursă bogată de aminoacizi, minerale, acizi grași și emolienți. Aveți nevoie de 4 linguri de ulei de cocos și de 2 lingurițe de zeamă de lămâie. Acestea se amestecă bine, după care se aplică pe scalp, prin mișcări circulare, timp de 3-4 minute. Se lasă să acționeze preț de o oră, după care se poate clăti.

Această mască poate fi repetată de 3 ori pe săptămână, pentru a obține rezultate cât mai bune.

Mască din ulei de ricin și miere de albine


Uleiul de ricin este, deja, binecunoscut pentru proprietățile sale regenerante, iar, folosit pe termen lung, poate aduce îmbunătățiri vizibile ale părului. Acizii grași din compoziția sa hrănesc firele de păr fragilizate, în timp ce nutrienții din mierea de albine întăresc firul de păr de la rădăcină.

Așadar, se amestecă 5-6 linguri de ulei de ricin cu 3 linguri de miere de albină și se amestecă bine, până se formează o pastă densă. Apoi, se umezește părul și se aplică masca, de la rădăcină spre lungimi. Se acoperă părul cu un prosop, preferabil din microfibră, și se lasă să acționeze timp de 40 de minute, după care se spală părul, conform rutinei obișnuite. Și această mască poate fi repetată de câteva ori pe săptămână, pentru rezultate optime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.