Categories: Stil de viaţă

Sfaturi importante de la Olivia Steer! Citește și învață cum păstrează vedeta  frunzele proaspete cât mai mult timp în frigider

Sfaturi importante de la Olivia Steer! Citește și învață cum păstrează Olivia Steer, vedeta cunoscută pentru stilul său de viață sănătos, frunzele proaspete cât mai mult timp în frigider.

Când vine vorba despre frunze proaspete, unele gospodine merg zilnic la cumpărături. Pentru a elimina acest ”stres”, Olivia Steer a oferit câteva sfaturi gospodinelor. A spus pe un cont de socializare cum păstrează ea spanacul, loboda, salata, ceapa si usturoi verde, pătrunjel si mărarul proaspete cât mai mult timp în frigider.

„7 kilograme de legume si frunze verzi (spanac, loboda, salata, ceapa si usturoi verde, pătrunjel si mărar) nu se consuma in trei zile, așa e! Deci e pertinenta întrebarea, formulata iar in mesaje primite de la voi, cum fac sa le mențin proaspete si crocante mai mult timp si sa n-ajung sa arunc din ele.

Olivia Steer: Folia ori capacul împiedică legumele de la suprafață să se deshidrateze

Pe scurt, înfășor salata, spanacul, ridichile, cu frunze cu tot, în ștergar de bucătărie, din hîrtie sau pînză, și le așez în cutii de plastic cu capac ori acoperite cu folie, la frigider.

Folia ori capacul împiedică legumele de la suprafață să se deshidrateze, iar ștergarul absoarbe umezeala ce se condensează și se scurge, cu timpul, in cutie, menținîndu-le și pe cele de jos protejate. Rezistă, astfel, și 10 zile, fara probleme.

Frunzele de mărar, pătrunjel, leuștean, lobodă le țin la rece, în recipiente cu apă, ca în vazele de flori, chiar și o săptămînă, la fel de verzi și proaspete, ca-n prima zi”, a scris Olivia Steer pe pagina sa de Instagram.

Amintim cât de sănătos este spanacul crud pentru organism. Scade riscul de steatoză hepatică non-alcoolică, arată un studiu din 2021, posibil din cauza nitraților și a polifenolilor din această legumă frunzoasă. Gătirea spanacului (și a altor legume cu frunze verzi) poate duce la scăderea conținutului de polifenoli și a activității antioxidante a acestora. Așadar, nu strică să pui câteva frunze crude de spanac, tocate, peste o supă, o tocăniță sau o salată, potrivit Antena 3.

 

 

Recent Posts

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

25 de minute ago

Cum arată femeia din spatele vocii de la „Ora exactă”. Cât au durat înregistrările pentru fraza celebră „la semnalul următor va fi ora…”/ VIDEO

Cum arată femeia din spatele vocii de la "Ora exactă". Află cât au durat înregistrările:…

55 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

o oră ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

2 ore ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

2 ore ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

3 ore ago

Citeste si: