Sari la conținut

Sfaturi importante de la Olivia Steer! Citește și învață cum păstrează vedeta  frunzele proaspete cât mai mult timp în frigider

oliviaa steer

Sfaturi importante de la Olivia Steer! Citește și învață cum păstrează Olivia Steer, vedeta cunoscută pentru stilul său de viață sănătos, frunzele proaspete cât mai mult timp în frigider.

Când vine vorba despre frunze proaspete, unele gospodine merg zilnic la cumpărături. Pentru a elimina acest ”stres”, Olivia Steer a oferit câteva sfaturi gospodinelor. A spus pe un cont de socializare cum păstrează ea spanacul, loboda, salata, ceapa si usturoi verde, pătrunjel si mărarul proaspete cât mai mult timp în frigider.

„7 kilograme de legume si frunze verzi (spanac, loboda, salata, ceapa si usturoi verde, pătrunjel si mărar) nu se consuma in trei zile, așa e! Deci e pertinenta întrebarea, formulata iar in mesaje primite de la voi, cum fac sa le mențin proaspete si crocante mai mult timp si sa n-ajung sa arunc din ele.

Olivia Steer: Folia ori capacul împiedică legumele de la suprafață să se deshidrateze

Pe scurt, înfășor salata, spanacul, ridichile, cu frunze cu tot, în ștergar de bucătărie, din hîrtie sau pînză, și le așez în cutii de plastic cu capac ori acoperite cu folie, la frigider.

Folia ori capacul împiedică legumele de la suprafață să se deshidrateze, iar ștergarul absoarbe umezeala ce se condensează și se scurge, cu timpul, in cutie, menținîndu-le și pe cele de jos protejate. Rezistă, astfel, și 10 zile, fara probleme.

Frunzele de mărar, pătrunjel, leuștean, lobodă le țin la rece, în recipiente cu apă, ca în vazele de flori, chiar și o săptămînă, la fel de verzi și proaspete, ca-n prima zi”, a scris Olivia Steer pe pagina sa de Instagram.

Amintim cât de sănătos este spanacul crud pentru organism. Scade riscul de steatoză hepatică non-alcoolică, arată un studiu din 2021, posibil din cauza nitraților și a polifenolilor din această legumă frunzoasă. Gătirea spanacului (și a altor legume cu frunze verzi) poate duce la scăderea conținutului de polifenoli și a activității antioxidante a acestora. Așadar, nu strică să pui câteva frunze crude de spanac, tocate, peste o supă, o tocăniță sau o salată, potrivit Antena 3.

 

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel