joi, ianuarie 20, 2022

Mihaela Bilic le oferă oamenilor câteva sfaturi despre cum ar putea să-și îmbunătățească sistemul imunitar.

Sfaturi pe timp de pandemie de la medic celebru în România: „Tot ce încălzește și activează corpul, ne ferește și de boli”

Pentru cei ce nu știu, sistemul imunitar ne apara împotriva microorganismelor cauzatoare de afecțiuni. Dar doar atunci când agentul patogen gaseste o cale deschisă în organism germenii invadează organismul și creeaza probleme.

Ce poți face pentru creșterea imunitații?

Mihaela Bilic a oferit oamenilor o serie de sfaturi folositoare pentru creșterea imunității și a rezistenței la boli.

Te-ar mai interesa: Atenție! Majoritatea cancerelor au acest simptom c...

„Wasabi, ghimbir și condimente din belșug pentru creșterea rezistenței la boli. Coronavirus inclus. Dacă tot a pus panica riscului de îmbolnăvire stăpânire pe noi, nu pierdeți din vedere că cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității este vitamina C. Și culmea nu vitamina C din alimente (e insuficientă), ci suplimente cu vitamina C în doze mari (1 g/zi timp de 1-3 luni). Efectul ei miraculos este incontestabil și nu există niciun risc de supradozaj”, afirmă medicul.

„Cât despre alimentație, nu uitați să includeți în meniu toate produsele picante. Condimentele și rădăcinile medicinale care vă pun sângele în mișcare și au efect vasodilatator. Hrean, wasabi, ghimbir, dar și turmeric, cardamon, piper etc. Tot ce încălzește și activează corpul, ne ferește și de boli”, a mai spus Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

Ce este sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este o rețea extrem de complexă formată din sute de celule și proteine diferite, coordonate și interconectate, pe care cercetătorii încă o studiază pentru a o înțelege mai bine. Sistemul imunitar este funcțional încă de la naștere și continuă să se dezvolte devenind din ce în ce mai sofisticat pe măsură ce organismul vine în contact cu cât mai mulți germeni.

Te-ar mai interesa: Somnifere naturale la îndemâna oricui. Îți asigură...

Care este rolul sistemului imunitar

  • Atacă” germenii (bacterii, virusuri, paraziți sau fungi) care au pătruns în corp și îi elimina din organism
  • Recunoaște și neutralizează anumite substanțe nocive din mediu
  • Scanează și distruge celulele proprii din corp care au suferit modificări, că de exemplu, celulele canceroase
  • Există două tipuri de imunitate: imunitatea înnăscută și cea dobândită

Răspunsul imun înnăscut este cel care face diferența dintre „prieten și dușman”, respectiv dintre o substanță proprie organismului și una străînă (pe care nu o recunoaște că aparțînând corpului, că de exemplu virusuri, bacterii, polen, etc.), pe care o consideră „inamic” și față de care se va „apară”.

Prin activarea acestui tip de răspuns, „invadatorul” este îndepărtat, iar ceea ce noi simțim sunt manifestările inflamației – de exemplu, în răceală comună, febra, durere, senzația de astenie, dureri musculare generalizate, respectiv în rinită alergică, mâncărime nazală și strănut.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu organele genitale ale bărbaților...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private