joi, martie 30, 2023

Sezonul de iarnă este sinonim cu sezonul uscăciunii. Lipsa de umiditate și dezechilibrul de temperatură – rece afară și cald în interior – ne fac părul uscat, încrețit și greu de gestionat.

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să luptați împotriva durității iernilor și să vă ofere păr frumos și ușor de manevrat.

  1. Folosiți apă caldă pentru păr

Folosiți apă caldă moderat pentru spălarea părului, nici prea fierbinte, nici prea rece. Acest lucru ajută la închiderea cuticulelor firelor de păr, etanșând umezeala. Cuticulele închise împiedică pătrunderea murdăriei și protejează scalpul de poluare.

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

  1. Evitați uscătorul de păr

Nu folosiți uscător de păr pentru a vă usca părul. Căldura intensă de la uscătorul de păr absorbă umezeala din cuticulele părului, rezultând părul uscat și plictisitor. Utilizarea frecventă și prelungită a uscătorului de păr vă poate face părul să se usuce și să crească. Prin urmare, evitați utilizarea căldurii artificiale pentru a vă usca părul și lăsați părul să se usuce în mod natural.

  1. Mască pentru par cu banane și avocado

Faceți o pastă dintr-o banană coaptă și două avocado. Aplicați această mască pe scalp timp de 20-30 de minute și apoi spălați-o cu un șampon ușor. Această mască de păr vă va oferi elasticitate și umezeală părului și vă va ajuta la netezirea firelor de păr.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

  1. Mască de păr cu orez, lapte și miere

Mască de păr cu orez, lapte și miere este cel mai eficient remediu din toate timpurile. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați orezul în apă timp de aproximativ 15 minute și apoi să folosiți acea apă de orez pentru a o amesteca cu lapte și miere pentru a face o pastă. Aplicați-l pe păr timp de 15 până la 20 de minute și apoi clătiți-vă părul cu apă călduță. Va adăuga volum părului tău și va întări rădăcinile.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Animalele de companie ajută la prevenirea ...

  1. Gălbenuș de ou

Gălbenușul de ou este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru a-ți gestiona părul creț. Tot ce trebuie să faceți este să combinați două gălbenușuri și să-l aplicați pe scalp și capetele despicate timp de 20-30 de minute și să le spălați. Această mască vă va oferi un păr strălucitor și hidratat.

  1. Hidratera permanentă cu ulei

Hidratarea părului cu ulei este o metodă veche, dar eficientă, pentru a combate uscăciunea în lunile reci. Amestecă ulei de ricin și nucă de cocos și masează-l pe scalp. Îți calmează pielea capului și mărește circulația sângelui. Mai mult, este destul de eficient în vindecarea mătreții, care este una dintre cauzele uscăciunii părului.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private