Categories: Stil de viaţă

Sfaturi pentru par vopsit: cum sa faci culoarea sa reziste in timp

Orice par vopsit isi schimba culoarea odata cu trecerea timpului, insa sunt trucuri care ne pot ajuta sa o mentinem la fel de vie ca in ziua in care ne-am vopsit!

Chiar si femeile care se vopsesc o data la trei saptamani sesizeaza schimbari in nuanta parului, daramite cele care o fac o data la doua luni sau chiar mai mult. In privinta radacinilor, nu avem ce face! Acestea doar cu vopsea pot fi acoperite. Insa pe lungimea firului de par putem actiona! Exista trucuri care ne ajuta sa ne mentinem culoarea parului vopsit sa reziste in timp, pana la urmatoarea vopsire!

Evita baile fierbinti

Fie ca esti adepta dusurilor sau a bailor lungi, evita sa dai cu apa prea calda pe scalp si pe lungimea parului. Temperatura ridicata a apei dauneaza culorii, caci deschide cuticulele firelor de par, iar pe acolo se scurge efectiv culoarea si umiditatea. Astfel parul isi pierde din stralucire si devine mai uscat, capatand totodata un aspect tern. La spalarea parului este indicat sa folosim apa la temperatura camerei. Dupa clatirea de sampon cu apa la temperatura camerei, aplicam balsam, il lasam sa actioneze si apoi ne clatim temeinic parul cu apa de preferinta rece, tocmai pentru a inchide cuticulele care se deschid. Astfel, ne sporim sansele de a ne mentine culoarea mai mult timp.

Nu folosi feonul si placa de intins la temperaturi ridicate dupa vopsire

In prima saptamana dupa vopsit, nu trebuie sa folosesti feonul sau placa de intins parul la temperaturi ridicate, caci atunci exista si mai mare riscul de pierdere a culorii. In prima saptamana, ar trebui sa nu folosim placa de intins parul deloc, iar feonul sa fie la temperatura camerei – chiar mai scazuta – atunci cand ne uscam parul vopsit.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

6 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

6 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

7 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

7 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

8 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic