luni, iulie 26, 2021

Deși problemele digestive nu semnalează întotdeauna o problemă gravă de sănătate, manifestările pot dimiua confortul și calitatea vieții. Pentru a stimula funcționarea corectă a sistemului digestiv, este necesar să urmezi

o serie de sfaturi pentru o digestie mai ușoară.

Stilul de viață influențează în mod direct digestia noastră. De aceea, alimentația potrivită și obiceiurile sănătoase sunt esențiale pentru a ne menține organismul sănătos.

Iată ce obiceiuri sănătoase îți pot ameliora problemele digestive, potrivit DC Medical.

Sfaturi pentru o digestie ușoară

Consumați mai multe fibre

Alimentele de origine vegetală sunt bogate în fibre. Acest lucru ajută la reglarea tranzitului intestinal și induc senzația de sațietate. Pe măsură ce adăugați treptat fibre în dieta dvs., creșteți și cantitatea de apă pe

care o beți. Apa este cel mai bun prieten al fibrelor. Fibrele o absorb și acest lucru va ajuta să evitați crampele sau gazele.

Alegeți alimente bogate în fibre, cum ar fi:

  • Legume
  • Fructe
  • Nuci și semințe
  • Cereale integrale
  • Fasole și linte

Consumați alimente lichide

Apa și alte fluide, cum ar fi supa, ciorba și sucul, pot ușura tranzitul digestiv. Dacă nu vă plac supele, puteți încerca un ceai de plante sau apă cu o felie de castravete, lămâie sau lime. Sau orice, atâta timp cât nu are alcool (care te deshidratează) sau prea multă cofeină (care îți poate stimula prea mult intestinele).

Dacă preferați băuturile gazoase, rețineți că acestea măresc acidul la stomac, ceea ce dă unora oameni arsuri la stomac.

Mâncați încet

Atunci când vă așezați la masă, mâncați cantități mai mici de mâncare și mâncați mai încet. Mestecați bine alimentele pentru a ușura munca sistemului digestiv.

Consumați bacterii benefice

Probioticele sunt bacterii „bune” care se află în intestin. Sunt în unele iaurturi și alimente fermentate. Ele vă ajută la digestie. Deși specialiștii recomandă să obțineți bacteriile benefice din alimentația zilnică, acestea se pot administra și sub

formă de suplimente alimentare.

 

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.