marți, august 9, 2022

Sfaturi ale nutriționiștilor care te vor convinge să mănânci acest fruct. Nu mai trece pe lângă el când îl vezi la raionul de fructe. Este extrem de popular în lumea sănătății și a bunăstării, deoarece este foarte nutritiv și a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate.

Sfaturi ale nutriționiștilor care te vor convinge să mănânci acest fruct

Este vorba despre avocado. Nutritiv, versati și delicios, fructul a devenit un aliment de bază în bucătăria multor case din întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Demență: Simptome care pot apărea seara. Semne de ...

Sursă excelentă de nutrienți

Avocado este un fruct excepțional de hrănitor și reprezintă o sursă concentrată de grăsimi sănătoase și fibre, plus o serie de vitamine și minerale.

Calorii: 322
Grăsimi: 30 de grame
Proteine: 4 grame
Carbohidrați: 17 grame
Fibre: 14 grame
Vitamina C: 22% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina E: 28% din VD
Vitamina K: 35% din VD
Riboflavină (B2): 20% din VD
Niacina (B3): 22% din VD
Acid pantotenic (B5): 56% din VD
Piridoxină (B6): 30% din VD
Folat: 41% din VD
Magneziu: 14% din VD
Potasiu: 21% din VD
Cupru: 42% din VD
Mangan: 12% din VD

Avocado este bogat în nutrienți care lipsesc adesea din dieta multor oameni, inclusiv magneziu, B6, vitamina C, vitamina E și acid folic.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Ce plantă ți se potrivește în funcție de...

Avocado, sursă de potasiu

De exemplu, o jumătate de avocado acoperă 10% din necesarul de  potasiu. Un „nutrient de mare interes pentru sănătate”, anunță Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA, potrivit healthline.com.

grupa de sange

Potasiul este necesar pentru mai multe funcții critice ale organismului, inclusiv pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru funcționarea sistemului nervos.

Avocado furnizează, de asemenea, nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea sistemului imunitar, inclusiv vitamina C, B6 și E.

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

Jumătate de avocado asigură 15% din necesarul zilnic de vitamina B6, un nutrient care ajută la suprimarea inflamației și la protejarea împotriva daunelor oxidative. Un aport inadecvat de B6 poate avea un impact negativ asupra funcției imunitare și poate crește susceptibilitatea la boli.

Benefic pentru sănătatea intestinelor

Avocado este bogat în fibre. O cantitate mare de fibre în dieta dumneavoastră este esențială pentru sănătatea sistemului digestiv, deoarece ajută la promovarea creșterii bacteriilor sănătoase.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Ce tip de pâine să alegem și de...

Un studiu efectuat pe 163 de adulți considerați supraponderali a constatat că persoanele care au consumat zilnic 175 de grame (bărbați) sau 140 de grame (femei) de avocado timp de 12 săptămâni au avut concentrații mai mici de acid biliar fecal și o diversitate bacteriană mai mare în comparație cu un grup de control.

Rezultate negative pentru sănătate

Concentrațiile mai mari de acid biliar induc inflamația intestinală și sunt legate de creșterea microbilor asociați cu rezultate negative pentru sănătate, cum ar fi cancerul de colon.

Te-ar mai interesa: De ce suntem nefericiți, dacă avem totul? Părintel...

De asemenea, rețineți că toate alimentele care conțin fibre, inclusiv fructele, legumele, nucile și semințele, sunt importante pentru sănătatea intestinelor. Cel mai important factor în susținerea sănătății digestive este consumul unei varietăți de alimente care conțin fibre.

Poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă

Consumul regulat de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi avocado, ar putea ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Vitaminele, mineralele, grăsimile sănătoase și fibrele care se găsesc în avocado, toate joacă un rol în menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Rezultatele studiilor sugerează că o dietă bogată în avocado poate contribui la îmbunătățirea factorilor de risc pentru bolile de inimă, ceea ce poate ajuta la prevenirea apariției bolilor de inimă.

Creșterea colesterolului HDL

Mai mult, avocado poate contribui la creșterea colesterolului HDL protector al inimii și la scăderea nivelului de colesterol LDL oxidat, un tip de colesterol care este asociat în mod semnificativ cu ateroscleroza sau cu acumularea de plăci de-a lungul pereților arterelor.

În plus, conținutul ridicat de potasiu și magneziu din avocado este benefic pentru reglarea tensiunii arteriale. Menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos este esențială pentru prevenirea bolilor de inimă, potrivit healthline.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private