vineri, aprilie 23, 2021

Sănătatea, cea mai scumpă dintre toate… Nelipsită cu prilejul urărilor de bine, sănătatea e pe buzele tuturor. Păstrarea ei și lupta cu boala ne preocupă sau ar trebui să ne preocupe pe toți.

Spunem că ea, sănătatea, e mai bună decât toate. O fi ea mai bună, dar ce este de fapt sănătatea? Este starea de bine pe care o avem când funcționăm optim și ne punem în valoare întregul nostru potențial. Optim nu doar fizic, ci și mental, emoțional și spiritual.

Astfel, suntem sănătoși fizic atunci când organismul nostru funcționează bine. Știm cu toții aceste lucruri și totuși sănătatea devine importantă doar atunci când începe să ne lipsească. În zilele noastre, alte valori au devenit mai relevante decât sănătatea. Aşadar, admitem că ea este darul cel mai de preț și, cu toate acestea, o

pierdem mult prea repede, mult prea ușor.

Toate realizările pălesc în fața sănătății noastre redobândite…

Stresați și obosiți nu-i lăsăm timp corpului să se refacă, iar când boala, în cele din urmă, ne doboară, ziua restabilirii sănătății devine dintr-o dată cea mai fericită zi din viața noastră și toate realizările pălesc în fața sănătății noastre redobândite. Și dacă boala îți dă tîrcoale și nu-i dai de cap, te bucuri că poți să găsești o farmacie la tot pasul și ai la îndemână medicamente pentru toate afecțiunile. Și pentru toate buzunarele, spunem noi.

Recunoaște că îl cauți

mai întâi pe farmacist și mai apoi de medic atunci când te-ai îmbolnăvit. E mai ieftin, mai comod…! Cât de ieftin? Îți spunem noi. Dar nu înainte de a te avertiza că un tratament urmat fără îndrumarea unui medic poate fi nociv.

Plătim prețul pe inovație

Dar ce ne vindecă și ne face bine ne-am întrebat vreodată? Substanța activă din medicamente sau marca lor. Răspunsul este obligatoriu dacă vrei să alegi nu medicamente scumpe, ci varianta lor mult mai ieftină. Știai că prețul unui medicament generic poate fi chiar și de zece ori mic decât originalul. Și mai spunem că efectul este același,

asta poate îți mai temperează avântul pentru leacuri scumpe.

Nu susținem că aceste medicamente nu și-au dovedit eficiența, dar de ce să dai mai mult dacă poți să dai mai puțin. Mii de produse ajung în cercetare până să intre în uz, iar asta înseamnă sume imense. Așa deci ajungem să plătim prețul pe inovație, pentru ca producării să acopere o parte din investiție.

Astfel, pentru un banal herpes putem scoate din buzunar 5 lei dacă alegem Aciclovir sau 21.06 lei dacă optăm pentru Zovirax.

Extrem de căutatul Nurofen are și el rude „sărace”, Ibuprofenul fiind unul dintre ele. Nu puţini

sunt cei care evită însă medicamentele ieftine, pe motiv că nu ar fi la fel de bune, deşi ele sunt practic similare.

Medicamente scumpe şi varianta lor mai ieftină

Nurofen 31.50 de lei – Ibuprofen 4,5 lei

Omez 54 lei – Omeprazole 15 lei

Augmentin 15.32 lei – Amoxacilină 6.07 lei

Panangin 65 lei – Asparcam 29 lei

Panadol 77 de lei – Paracetamol Acord 25.00 lei

Septolete 18 lei – Faringosept 7 lei

Lamisil 87.90 lei –  Exifine 16.66 lei NoSpa 12 lei – Spaverin 6.5 lei

Trihopol 32 lei – Metronidazol 2 lei

Sumamed 38.17 lei – Azitrox 22.13 lei

Klacid 53.78 lei – Klabax  32 lei

Fastum gel 51 lei – Ketoprofen 16 lei

Tador 30.51 de lei injectabil – Algocalmin 5.99 lei

Imunal 52 lei – Tinctura de echinacee 18 lei

Lamizil 151 lei – Micofin 62 lei

Ultimele stiri

Parteneri